BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.440,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın liderler zirvesi başladı

Erdoğan, siyasi partileri ziyaretleri kapsamında, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP Genel Merkezi'nde görüşüyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan liderler ziyaretlerine başladı. Erdoğan, siyasi partileri ziyaretleri kapsamında, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP Genel Merkezi'nde görüşüyor. Erdoğan parti genel merkezinde Türker tarafından kapıda karşılanarak içeri alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partisi liderleri ile bugünden itibaren görüşmeye başladı. Erdoğan'ın ilk durağı DSP Genel Merkezi'ydi.

Erdoğan ile DSP Genel Başkanı Masum Türker’in terörle mücadele üzerine yapacakları görüşme başladı.

Başbakan Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle terörle mücadele konusunu masaya yatıracağı görüşmelerin ilk durağı DSP oldu. Saat 14.30’da DSP Genel Merkezi’ne gelen Erdoğan’ı Genel Başkan Masum Türker kapıda karşıladı. Erdoğan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte geldi. Erdoğan-Türker görüşmesi DSP Genel Merkezi’nde devam ediyor.

CHP İLE RANDEVU PERŞEMBE GÜNÜ

Erdoğan CHP'ye terör gündemi ile giderken, SP ve BBP ile hem terörü hem de referandumu konuşacak.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Cumartesi günü davet gönderdiği 4 siyasi partinin de yanıtları geldi. Erdoğan önce DSP'yi ziyaret etti. Ardından da SP ve BBP'nin kapısını çalacak. Erdoğan randevu tarihini netleştiren CHP ile ise Perşembe günü saat 11.00'de görüşecek.
14 Temmuz Çarşamba günü Erdoğan iki ayrı siyasi partinin kapısını çalacak. Ancak Erdoğan'ın bu kez gündeminde sadece terör değil, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandum konusu da bulunuyor. Başbakan Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile saat 14.00'te görüşürken, aynı gün saat 16.00'da BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet tarafından kabul edilecek.

CHP'nin MYK toplantısının ardından yapılan açıklama ile Erdoğan ile liderler görüşmesinde takvim tamamlanmış oldu. Erdoğan üç kurmayı ile birlikte teröre karşı ortak mücadele konusunu masaya yatırmak için 15 Temmuz Perşembe günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. Görüşme Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki odasında gerçekleşecek.

ERDOĞAN'IN DSP ZİYARETİ SONA ERDİ

DSP Genel Başkanı Masum Türker'le görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü. Erdoğan görüşmenin ardından ayrıldı.

TÜRKER AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DSP Genel Başkanı Masum Türker'in terörle mücadele üzerine yapacakları görüşme tamamlandı.

Başbakan Erdoğan'ın muhalefet liderleriyle terörle mücadele konusunu masaya yatıracağı görüşmelerin ilk durağı DSP oldu. Saat 14.30'da DSP Genel Merkezi'ne gelen Erdoğan'ı Genel Başkan Masum Türker kapıda karşıladı. Erdoğan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte geldi.

Türker: Terör bir partinin çözeceği olay değil

DSP Genel Başkanı Masum Türker, terörün tek başına bir partinin çözebileceği bir olay olmadığını söyledi.

Türker, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından DSP Genel Merkezinin önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan ile terörü konuştuklarını, kendilerine terör konusunda çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Türker, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan, terörle ilgili konuların bir kısmını partilerle görüşmesinden sonra açıklayacak. Bazı önlemlerden bahsetti. Biz de kendilerine terörle ilgili düşüncelerimizi aktardık. Önümüzdeki hafta da terörle ilgili bu aktardığımız düşünceleri ve kendilerinin bize verdikleri bilgi çerçevesinde önerilerimizi vereceğiz.

Özetle kendileri ile paylaştığımız husus şu, bütün vatandaşların dikkatini çekmek istiyorum, terör, tek başına bir partinin çözebileceği bir olay değildir. O nedenle Sayın Başbakan'ın siyasi parti liderleriyle özellikle kendisi dışında olan bütün muhalefet partileriyle görüşmesini doğru bulduğumuzu ama bir öneri olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi ile de görüşmeyi değerlendirmesini dikkatine sunduk. Çünkü bir Başbakan, eğer bu konu için muhalefet liderleriyle konuşmayı uygun görüyorsa ülkede bu konuda çözüme gidilecek demektir.''