BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın kafasında bir değil iki hedef var!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığına ilişkin çarpıcı bir analiz yayınladı.

Abone ol

İngiliz Times gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığının arkasında iki hedefi olduğunu ileri sürdü.

Birincisi tabanını genişletmek diğeri ise parti içindeki rakiplerini marjinalize etmek.

İstanbul mahreçli haberde 'Türkiye'nin otoriter başbakanı' olarak tanımlanan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının beklendiğini belirtiliyor.

AK PARTİ CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANIYOR İŞTE KRİTİK SAAT

ÖN SAFLARDA KALACAK

Gazeteye göre bu olası adaylık açıklaması, Erdoğan'ın başbakanlık görevi için son dönemi olmasına rağmen Türkiye politikasının ön saflarında kalacağı anlamına gelecek.

Times, haberde Haziran ayında yayınlanan iki kamuoyu yoklamasının Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu karşısında büyük bir zafer tadacağını gösterdiğini aktarıyor.

Haberde uzmanların, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda cumhurbaşkanlığının yetkilerini hızlı bir şekilde artırabileceği ve tıpkı Rusya'daki Vladimir Putin-Dimitri Medvedev örneğinde görüldüğü gibi başbakanlığa atanan kişiyi yönetebileceği belirtiliyor.

SADIK BİRİNİ SEÇECEK

Haberde görüşüne başvurulan uzmanlardan Sabancı Üniversitesi öğretm üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Kalaycıoğlu Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda muhtemelen başbakanlığa kendisine sadık birini seçeceğini söylüyor.

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'ndan Sinan Ülgen ise böyle bir senaryoda sonunda AKP'yi zayıflayabileceğini söylüyor.