BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın hedefindeki yeni CHP'li

Başbakan Erdoğan CHP'yi bu kez ikna odaları ile gündeme gelen Nur Serter'in 27 Mayıs'la ilgili sözeriyle vurdu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ana muhalefet partisine yönelik 27 Mayıs bombardımanı devam ediyor. Aydın mitinginde CHP'nin milleti böcek gibi gördüğünü söyleyen Erdoğan, bugün de Hatay'da eleştirilerina kaldığı yerden devam etti. Nur Serter'in çok konuşulan 27 Mayıs yorumunu Hataylı seçmene anlattı.

NUR SERTER'İ HEDEF ALDI

CHP'yi ikna odalarının mimarı olarak bilinen İstanbul milletvekili adayı Prof. Dr. Nur Serter'in "27 Mayıs darbesi sonrası toplum ferahlık, mutluluk duygusu yaşadı. Bunu kabul etmeyen varsa DP ile ilişkisi vardır. İnsanlar 27 Mayıs'ta neredeyse göbek atacaktı" sözleriyle vuran Erdoğan, "Dün Menderes'in idamına çanak tutan, bugün de 27 Mayıs'a göbek atan bir CHP var" dedi.

Erdoğan, partisince Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

ÜÇ KAFADAR MEÇHUL İSTASYONA AHESTE AHESTE...

Erdoğan, diğer partilerin AK Parti karşısında ittifak yaptığını, hizmete değil istismara odaklandıklarını dile getirerek, ''CHP lokomotif oldu, MHP ile BDP'yi de yanına aldı. Kendisine vagon yaptı. Bilinmeze doğru ilerliyorlar. Arada bir makas değiştiriyorlar, arada bir raydan çıkıyorlar. Ama üç kafadar meçhul istasyona doğru aheste aheste gidiyor. Bunlara ben tek yumurta ikizi demiştim, meğer bunlar tek yumurta üçüzüymüş'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇITASI 20.9

Muhalefet partilerine bir çağrı yaptığını ve ''Eğer AK Parti birinci parti olamazsa partimin genel başkanlığından çekilirim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, sizde çekilmeye var mısınız'' dediğini anımsatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevaben, ''oylarımız azalırsa çekilmeye var mısın? Bizim oylarımız azalırsa çekiliriz. Çünkü dünyada bu iş böyledir'' dediğini söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sayın Kılıçdaroğlu, senin biraz daha siyaset okulunda okuman lazım. Akıl hocanın rahlei tedrisinden geçmen lazım. Hala iktidara talip değil, hala muhalefete talip muhalefete. Hedefi birinci parti olmak değil, hedef yüzde 40'lar, yüzde 50'ler değil. CHP'nin hedefi, 22 Temmuz'daki yüzde 20,9'luk oy oranı. Orayı diyor bir yakalayabilirsem bana yeter. Onu kendisi için başarı sayıyor. Yani Sayın Baykal'ın oy oranı üzerine bir tane koyabilirse onu kendisi için zafer sayacak. Çıta bu. Hesap uzmanıya, sınavı birincilikle kazanmış ya... Ama sadece yüzde 20.9'a kadar saymayı biliyor. Yüzde 40'a, 50'ye kadar sayamıyor. Siyaset iktidar için yapılır. Siyasete bunun için girilir. Siyasette lokomotif olmanın mücadelesi verilir, vagon olmanın değil. Ama bunlar vagon ve bunlar istismar mücadelesi yapıyorlar, iktidar mücadelesi değil.''

MOLOTOF KOKTEYLLERİ BDP ARAÇLARIYLA TAŞINIYOR

Cizre'de bir öğrenci yurduna molotofkokteylli saldırı yapıldığını hatırlatan Erdoğan, 3 öğrencinin yaralandığını anımsattı.
Erdoğan, bu molotofkokteyllerinin BDP çadırlarında, il ve ilçe başkanlık binalarında saklandığını, BDP araçlarıyla taşındığını öne sürerek, ''İstanbul'da Serap kızımızı belediye otobüsünde yakanlar dün de Cizre'de 13-14 yaşındaki yavrularımızı ateşe vermek istediler. İşte bu BDP, CHP'den güç alıyor. CHP'yi parmağında oynatıyor, CHP ile işbirliği yapıyor, ondan rant elde ediyor'' dedi.

HAKKARİ MİTİNGİNDE TERÖR ZANLILARI DA VARDI

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
''Bu BDP, CHP'ye ve terör örgütüne sırtını dayamanın şımarıklığı içinde vicdanı, izanı, insanlığı artık tamamen rafa kaldırıyor. İşte Hakkari mitingi. Biz gittik dükkanları kapattılar, kapattırdılar. İşin aslı bu, kapattırdılar. Benden sonra Sayın Kılıçdaoğrul gitti. Fakat dükkanlar açık, enteresan. Hakkari'de CHP'nin aldığı oy 157. 157 tane oy almış ve o gün orada 2 bin 2 bin 500 kişi var. Biz meseleyi biliyoruz. Dedik ki bu BDP'li. BDP'lilere Kılıçdaroğlu hitap etti. Ellerine Halk Partisi'nin bayraklarını tutuşturdular ve onlara konuştu. Beyefendinin herhalde ağrına gitti bu. Hemen birgün sonra BDP'nin eşbaşkan yardımcısı açıklama yaptı: 'Hakkari'ye gelenler bizim mensuplarımızdır'. Fakat bunların içlerinde terör zanlısı olanlar da vardı, birçok eylemlere katılanlar da vardı. CHP'nin mitinginde bir tane Türk Bayrağı yok. Çünkü oradaki kitle CHP'li değildi. BDP'linin eline Türk Bayrağını tutuşturamazsın, veremezsin, onların bayrak sorunu var, onların bayrak noktasında sıkıntısı var"

27 MAYIS'TA GÖBEK ATAN CHP VAR

Erdoğan, dün 1960 askeri müdahalesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:
CHP'nin bir milletvekili var. Şu anda da İstanbul'da yine milletvekili adayı. Bu bayanı tüm Türkiye tanır. Özellikle de benim başörtülü kız kardeşlerim, kız öğrencilerimiz iyi tanır. Bu hanım, üniversitede rektör yardımcısı iken ikna odası gibi insanlık dışı bir uygulamayı başlatan, başörtülü kızlara ikna odalarında faşist baskı uygulayan bir hanım. O da bir profesör. Dün bir televizyon programına çıktı, kullandığı ifadeler aynen şöyle, '27 mayıs darbesi toplumun birçok kesimi de ferahlık ve mutluluk duygusudur. Bunu bugün kabul etmeyen varsa, muhakkak Demokrat Partiyle bir ilişkisi vardır. İnsanlar 27 Mayıs'ta neredeyse göbek atacaktı' diyor. Ey Bay Kemal, bu mu yeni CHP. Doğru siz idamların yapıldığı zamanı bayram ilan ettiniz. Bunun neresi yeni? Bu yeni değil, bu 1940 model CHP, bu 1969 model CHP, dün ezanı Türkçe okutan bir CHP vardı, bugün de aynı şekilde Allah'ın ayetine sinir bozucu diyen bir CHP var. Dün 1960 darbesine alkış tutan, Adnan Menderes'in idamına çanak tutan bir CHP vardı, bugün de aynı şekilde 27 Mayıs'ta göbek atan bir CHP var.

Şimdi ben şunu da sormak istiyorum, CHP'nin akıl hocası, CHP'nin ikinci milli şefi, o eski siyasetçi, acaba gazeteleri arayıp profesörün bu sözleri için ne söylüyor. Hiçbir şey söyleyemez. Çünkü o eski siyasetçide başı bağlı kızlar gitsin Suudi Arabistan'da okusun diyerek bu profesörle aynı kafaya sahip olduğunu zaten ortaya koymuştur. Yeni CHP bu.''