BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın hayali şimdilik rafa kalktı!

Bülent Arınç, başkanlık tartışmalarının rafa kalktığını açıkladı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ABD'deki temaslarında yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun fesh edildiğini söyleyen Arınç, başkanlık sistemininde rafa kalktığını açıkladı.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, düşünce kuruluşu Carnegie Endowment'ta bir konuşma yaptı.
 
Türkiye'deki sağlık sisteminden söz eden Arınç, halkın sağlık sistemini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Darısı ABD'nin başına" dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE GEZİ OLAYLARI 
 
Bülent Arınç'ın gündemindeki bir diğer konu ise Türkiye'deki basın özgürlüğüydü.
 
Arınç, Türkiye'de gazetecilerin cezaevinde olduğu iddialarının doğru olmadığını, içerideki gazetecilerin işledikleri fiilerin gazetecilikle bir ilgisinin olmadığını belirtti.
 
Gezi Olayları'nın acı ve üzüntü verici olduğunu ifade eden Arınç, bu olaylardan herkesin bir ders aldığını söyledi.
 
Oğluyla ilgili sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin olarak ise Bülent Arınç, "Benim tek oğlum var, ücretli çalışıyor. Maaşı yetmediği için kirasını ben ödüyorum" diye konuştu.
 
"BAŞKANLIK TARTIŞMALARI RAFA KALKMIŞ DURUMDA"
 
Arınç, Anayasa uzlaşma Komisyonu'nun feshedidiği veya çalışamaz hale geldiği için "başkanlık" konusundaki tartışmalar rafa kalktığını belirtti.
 
Türkiye'deki seçim barajının düşürülüp düşürülmeyeceğiyle ilgili soruya Bülent Arınç, "10 binde 1 oy alan partinin bence Meclis'te temsil edilmesi gerekmez" diye cevap verdi.