BIST 10.740
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.499,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın 'halef'i de AKP adayı!

Aziz Yeniay, o günden sonra yaşadıklarını ilk kez İnternethaber'den Barış Yarkadaş'a anlattı.

Abone ol

                                                               BARIŞ YARKADAŞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a o sabah "Sayın Erdoğan, beklediğiniz dava sonuçlandı. Yargıtay'dan ceza aldınız. Bir süre için siyasi yasaklı oldunuz" dediğimde, Kent TV Haber Merkezi'nde çalışıyor, politika haberleri yapıyordum.

Erdoğan'a bir açılış sonrası tüm kameraların önünde gösterdiğim Yargıtay kararı, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Dönemin Belediye Başkanı Erdoğan, belgeye baktıktan sonra "Ben de kalabilir mi?" diye sordu. Belgeyi kendisine uzattım. Aldı, okudu ve arabasına yöneldi. Belge, bir dönemin "kapandığının işareti"ydi.

Türkiye, bu haberi konuşurken, ilk şaşkınlık atıldıktan sonra ise, yeni bir tartışma başladı. "Yeni belediye başkanı kim olacak?"

O dönem belediye haberlerini izlediğim için, Aziz Yeniay isminin ön planda olduğu istihbaratını aldım. Medyada, Aziz Yeniay ismini gündeme getiren, ikinci ya da üçüncü muhabir oldum. Belediye Meclis Üyesi Aziz Yeniay, cezaevine giren Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğunda oturmaya hazırlanıyor, partisinden gelecek işareti bekliyordu.

Yeniay kendisini bu yeni göreve öylesine hazırlamıştı ki; o gün yapılacak olan Meclis toplantısından sonra yapacağı konuşması bile cebindeydi. Yeniay, belediye meclisinden çıkacak kararı bekliyordu. Oylamaya tam iki saat vardı.

Ancak son anda, parti içindeki hakimiyetini her seferinde kanıtlayan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan devreye girdi ve Yeniay'ı değil, Ali Müfit Gürtuna'yı işaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve onun kadrosu olan Yeniay, "sadakati"nin bedelini de böylece ödemiş oldu. Erbakan'dan talimat alan Meclis Üyeleri, oylarını Ali Müfit Gürtuna'dan yana kullandı. Yeniay'ın ilk işi ise, seçilen başkanı tebrik etmek oldu. O günden sonra ise, Ali Müfit Gürtuna'yı sadece bir kez görebildi.

Yeniay'la geçtiğimiz akşam buluştuğumuzda, yukarıda anlattığım bu tablo gözlerimin önünden geçti. AK Parti'den İstanbul Küçük Çekmece Belediye Başkan aday adayı olan Yeniay'a, yıllar sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını "kıl payı"yla kaçırmasının ardından, "O an ne hissettiniz?" diye sordum.

Yeniay, "O dönem partimizin yetkili kurulları bu görev için adımızı uygun görmüşler. Böyle bir talebimiz olmadı. Aldığımız siyasi terbiye gereği böyle bir şey istememiz doğru da olmaz zaten" dedi. Yeniay, o süreci anlatırken sözlerine şöyle devam etti:

"Meclis toplantısının olduğu gün, çıkacak kararı herkes gibi ben de dört gözle ve heyecanla bekliyordum. Çünkü, alacağım sorumluluk çok büyüktü. Görev çok büyük bir onurdu.Herkese kısmet olmazdı. Üzerimdeki yükün farkındaydım. Bir süre sonra karar açıklandı, ilk olarak hüzünle sevinç arası bir duygu hissettim..."

Yeniay, içeriden çıkan "Yeni Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dır" kararının ardından, görevinin başına döndü. O gün bugündür de, Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görevini sürdürüyor. 

Yeniay, şimdi ise, AK Parti saflarında politika yapıyor. Hedefi yine aynı; belediye başkanı olmak... Ancak hedef, bu kez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil...
İstanbul'un 700 bin nüfusa sahip Küçük Çekmece Belediyesi...

İnşaat Yüksek Mühendisi Aziz Yeniay, uzun yıllardır oturduğu Küçük Çekmece için çeşitli projeler hazırlayarak, "Yarışta ben de varım" dedi.

Adaylığını açıkladığı basın toplantısına ilgi de yoğundu. Zira, bir dönem Tayyip Erdoğan'ın "halefi" (sonradan gelen, gelecek olan)  gözüyle bakılan Yeniay'ın ne söyleyeceği merak ediliyordu. Ancak Yeniay, soralar üzerine, çok kısa konuştu. İnternethaber okurlarıyla ise, hislerini paylaştı.

Yeniay şimdi geçmişte kalanları unutmadan, ama geleceği de ıskalamadan, Küçük Çekmece için birşeyler yapmak istediğini söylüyor.

Küçük Çekmece'nin sorunlarını tek tek sayan Aziz Yeniay, buluştuğumuz ofiste, projelerini de anlatıyor. AK Parti saflarında politika yapan Yeniay, önümüze koyduğu raporlarla, "Çekmece'nin vizyonunu değiştirmeye adayım"ın üstüne basa basa vurguluyor.

Türkiye, aslında Aziz Yeniay ismini biliyor. Şimdi sıra, onun kendisini yeniden hatırlatmasında ve projelerini sıralamasında... Zira, Yeniay, o dönem Recep Tayyip Erdoğan'ın halefi  olduktan sonra, yeniden aynı yerde politika yapmak istiyor.

Gözler ise, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da... Bakalım Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismini öne sürdüğü, desteklediği  Yeniay'a bir şans daha tanıyacak mı?

Bu sorunun cevabını, belki de en çok Küçük Çekmece halkı merak ediyor. Zira, Yeniay'ın seçilmesi halinde, bölge halkının Başbakan'a dertlerini anlatmasının daha da kolaylaşması bekleniyor. Yeniay ise, "Seçildiğim taktirde, Küçük Çekmece'yle nikahlanacağımın farkındayım. Gecem gündüzüm olmadan çalışacağım" diyor.

AZİZ YENİAY
AK PARTİ KÜÇÜK ÇEKMECE
BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

0212 446 30 86
0532 384 57 44
azizyeniay@mynet.com