BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Gezi Parkı'na gitme şartı!

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı'nı ziyaret etmek için bu şartı öne sürdü.

Abone ol

Taksim'deki Gezi Parkı eylemcileri ve destekleyen gruptan temsilcilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan provokasyon yapılmaması şartıyla Gezi Parkı'na gidebileceğini açıkladı.

YARIM SAAT KONUŞTU 4 SAAT DİNLEDİ

Yenişafak'ın haberine göre Başbakan Erdoğan, 4.5 saatlik toplantıda yarım saat konuştu. Erdoğan, 4 saat heyet üyelerinin ne talep ettiğini neden eyleme katıldıklarını ve görüşlerini dinledi. İsmini vermek istemeyen heyet üyesi, Başbakan Erdoğan'ı samimi bulduğunu anlattı. Erdoğan'ın çözüm aradığına ikna olduklarını ifade eden Heyet Üyesi, 'Başbakan bizi ikna etmeye çalıştı' dedi.

Görüşmede referandum teklifinin de gündeme geldiğini söyleyen Üye 'Fakat referandum önerisini bize ait değil. Bu gidişatın farklı bir çözüm yolu da olmalı' dedi. Heyetten bu öneriye olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Erdoğan'ın referandum teklifine bazı üyeler memnuniyetle karşıladı.

GARANTİ VERİN GELMEYE HAZIRIM

Başbakan Erdoğan'ı kendilerine samimi eylemcilere diyalog kapısının açık olduğunu dile getiren Heyet Üyesi, 'orada herhangi bir provokatif girişim olmayacağının garantisini verin, görüşmeye, gelmeye hazırım' dedi.

Erdoğan'ın bu teklifine Heyet, kendilerinin bir grubu temsil etmediklerini ve böyle bir garanti vermeyeceklerini aktardı. İsmini vermeyen bir diğer üyede Erdoğan'ın Gezi Parkı'ndaki gençleri anlama çalıştığını aktardı.