BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  DÜNYA

Mandela’nın durumu iyiye gidiyor

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Nelson Mandela’nın hastanedeki tedaviye “daha olumlu cevap vermeye başladığını” söyledi. <br/>Güney ...

Abone ol

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Nelson Mandela’nın hastanedeki tedaviye “daha olumlu cevap vermeye başladığını” söyledi.
Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma, parlamentoya Mandela’nın sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Zuma, 94 yaşındaki Mandela’nın zor geçen birkaç gün sonrasında sağlık durumunun iyiye gitmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
Pretoria’da yaşayan halk da Mandela’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken, Mandela’nın artık yaşlandığını ve artık “dinlenmeye” ihtiyacı olduğunu belirtti.
Nijeryalı Godfrey Loputo, “Doğruyu söylemek gerekirse bence artık zamanı geldi. O artık dinlenmeli. Onun gibi bir insan için sürekli hastaneye gir-çık yaptığı bir yaşam tarzını istemiyorum. Artık yaşına erdi, prestijli bir yaşam sürdü, pek çok jenerasyonu etkiledi ve artık dinlenme vakti geldi” şeklinde konuştu.
Yerel bir okulda okuyan Sipho isimli genç kız ise Mandela’nın uzun zamandır bu durumla mücadele ettiğini dile getirerek, “Acı çekiyor olduğunu düşünmek çok üzücü. Umarım yakın zamanda iyileşir” dedi.
94 yaşındaki eski Güney Afrika lideri Nelson Mandela akciğer enfeksiyonu nedeniyle gündür hastanede tedavi görüyor.
(İHA)