BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

DKY inşaat mahalle konseptini seçti

DKY İnşaat, mahalle konsepti içeren dönüşüm projelerine odaklandı

Abone ol

İlk yatırımı Anadolu Yakası'nda yapmayı planlayan firmanın hedef bölgeleri arasında Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal ve Haliç var

Dumankaya İnşaat'ın ortakları İbrahim ve Halit Dumankaya'nın yollarını ayırmasından sonra İbrahim Dumankaya Holding'e ait olan DKY İnşaat, kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. İstanbul'u dönüştürmeye hazırlanan firma, mahalle konseptiyle şehir merkezlerinde kullanım alanlarının verimli tasarlandığı projeler geliştirecek. İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yeni projelere odaklanmak için eski ortağıyla yarım asırdan fazla süren birlikteliklerini örnek bir anlaşmayla noktaladıklarını söyledi. Dumankaya, "Bu bir yenilenmedir. Tecrübemizi, bilgi birikimimizi yenilemiş oluyoruz. Büyüyen, gelişen, dönüşen Türkiye'de DKY İnşaat olarak yeni vizyonumuzla daha hızlı hareket edeceğiz" dedi.

İlk proje Anadolu Yakası'nda olacak

Ana konularının gayrimenkul geliştirme olduğunu ifade eden Dumankaya, şirket olarak kentsel dönüşüm projelerine de önem verdiklerini söyledi. 4 aydan beri saha çalışması yaptıklarını belirten Dumankaya şöyle konuştu: "Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve Kartal, Avrupa Yakasında ise Haliç ve Kağıthane öncelikli lokasyonlarımız. İlk proje Anadolu Yakası'nda olacak."

Öncelik yatırımcıdan çok oturumcuya

Ali Dumankaya, son 10 yılda tüketicilerin beklentilerinde farklılıklar yaşandığını söyledi. Aile sitelerine olan ihtiyacın arttığını belirten Dumankaya, "Özellikle hanımların taleplerini karşılayan büyük mutfaklı projeler oluşturmayı düşünüyoruz. İnsanların birinci önceliği düşük aidat. Önceliğimizi yatırımcıdan çok oturumcuya çektik" dedi.