BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın Emekli Sandığı numarası

CHP lideri Kılıçdaroğlu işçi emeklisi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'a meydan okudu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasında hergün yeni bir polemik yaşanıyor. Son polemik Başbakan Erdoğan'ın işçi emeklisi olup olmadığıyla ilgili.

Başbakan Erdoğan Rize'de Kılıçdaroğlu 'nun sürekli aldığı maaştan bahsetmesini eleştirerek "Bay Kemal, sen memur emeklisi ben de işçi emeklisiyim. Aynı maaşı alıyoruz. Benim başbakan olmam sebebiyle aldığım artı para 280 TL var" dedi.

Başbakan'ın bu sözlerine CHP lideri Konya'dan yanıt verdi. Bir de iddialı soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, "Ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin?'' diye sordu.

ERDOĞAN'IN EMEKLİ SANDIĞI NUMARASINI VERDİ
Karaman'a geçen Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada da Başbakan Erdoğan'ın Emekli Sandığı numarasını verdi. Kılıçdaroğlu, "54.771.295.0 Akşam gidince baksın. işçi emeklisi mi? emekli sandığı emeklisi mi? Orada kende adı soyadını görecektir. Acaba millete doğruları söylemedi diye yüzü kızarır mı bilmiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Konya'daki ziyaretlerinin ikinci gününde ilk olarak Çumra ilçesine bağlı İçeriçumra beldesini ziyaret etti.

ERDOĞAN'A KEFEN YANITI

Yolsuzluklara karşı mücadele edeceklerini ve yetki verildiğinde hesap soracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Biz hesap soracağız derken, Recep Bey diyor ki, 'Efendim siz bizi Yüce Divan'a göndereceksiniz', Menderes'i anıyor. 'Menderes'e de kefen giydirmişlerdi, biz kefen giymekten korkmayız' diyor. Önce şunu söyleyeyim. Recep Bey'in tarihten haberi yok. İdam cezaları kalktı. Bil ki birisi sana kefen giydirirse gel bu kardeşini bul, sana kimse kefen giydiremez. Onunla biz mücadele ederiz. Ama kul hakkı yediysen gideceksin hesabını vereceksin.

MENDERES'İN VASİYETİNİ OKUDU

Bakın Menderes'in vasiyetini getirdim. Menderes idamdan önce çocuklarına vasiyet ediyor; 'Bankadan para alınmasına asla tavassut etmeyeceksin. Yani ileride politikacı olur da bir yere gelirsen bankadan para alınmasına asla tavassut etmeyeceksin.' Şimdi Recep Bey'e soruyorum. Menderes'in arkasına saklanıyorsunuz peki sen Sabah-ATV ihalesinde damadının şirketine iki bankadan 750 milyon dolar kredi aldın mı almadın mı? Eğer sen Menderes'i sahipleniyorsan vasiyetine de sahip çıkacaksın. Doğru adamsan onun doğrularına da sahip çıkacaksın. İşine gelince onun adını kullanıyorsun. Ama onun dediklerini yapmıyorsun.”

ERDOĞAN EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİSİ!

Konya'nın Karapınar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda halka kitap etti. Halkın partisi olarak dertleri dinlemeye ve çözümlerini anlatmaya geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Diyor ki 'Ben işçi emeklisiyim, sen memur emeklisisin' diyor. Recep Bey, Allah aşkına bir de ağzından doğru laf çıksın. Ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin? Bir daha söylüyorum. Karapınar Meydanı'ndan söylüyorum... Recep Bey, ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletten özür diler misin? Bakın söylüyorum, desin ki 'Ben emekli sandığı emeklisi değilim'. Biz adamın kitabını biliriz. Adamın ruhunu biliriz. Gözüne bakınca onun doğru söyleyip söylemediğini anlarız. Yiğit adam doğru konuşur. Yiğit adam namuslu adamdır. Yiğit adam verdiği sözün arkasında durur. Yiğit adam halkı için çalışır. Halkı için mücadele eder. Yiğit adam siyasette zenginleşmez. Yiğit adam siyasette vatandaşa hizmet eder, vatandaşa hükmetmez zalim olmaz. Vatandaşın ekmeğine göz dikmez. Yiğit adam sapına kadar yiğit olur.