BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan Trabzon'da Baykal'ı andı

Memleketi Rize'nin ardından Trabzon'da referandum mitingi düzenleyen Başbakan Erdoğan burada muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Muhalefetin demokrasiye hayır dediğini ileri süren Erdoğan, 'Ben tabana diyorum ki CHP'ye-MHP'ye oy veren kardeşlerim, yöneticilerin peşine düşmeyin. Zaten MHP, CHP'nin vagonu haline geldi.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın Trabzon'daki referandum konuşmasının satır başları:

Sizler olmasaydınız ben ne edecektim. Terör örgütü bir süredir saldırılar düzenliyor. Şehirlerimizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Terör örgütünün bu saldırıları esasen hayır kampanyasıdır. 

Demokrasiye, büyük Türküye'ye hayır diyorlar, kardeşliğe hayır diyorlar. Bunların yanında kim var CHP var MHP var.

RUH ÜÇÜZLERİ BİR ARAYA GELDİ

Şimdi ruh üçüzleri bir araya gelmişler. Biz bunlara prim vermeyeceğiz. Ben size inanıyorum siz de bize inan. Terör örgütünün çetelerle kirli ortaklıklarını biliyorsunuz. Bu terör ve çeteler bir takım siyasi partiler de bu oyunun figüranı oluyor. Terör örgütü benim polisime saldırıken Ankara'da birileri de hükümete saldırıyor. 

bir şehit musalla taşında yatarken slogan atılır mı? Şehit musalla taşında dua bekler. Bunların bir işareti var onu yapıp slogan atıyorlar. İşte biz bu oyunu bozuyoruz. 

Bir darbe anayasası var bir de darbe anayasası var. Milletin anayasasına evet mi? İleri demokrasiye evet mi?

Ben Trabzon'a güveniyorum. Çünkü Trabzon kapılarını Fatih Sultan Mehmet'e açarak Evet dedi. Trabzon neye evet diyeceğini de bilir neye hayır diyeceğini de bilir.

MEMUR POLEMİĞİ

Muhalefet referandum mitinglerinde genel seçim havası estirmek istiyor. Çünkü bizi erken seçime götüremiyorlar. Sen CHP zihniyetinin memurusun ben milletimin memuruyum.

CHP'yi karıştırmaya gerek yok. Onlar kendi içinde yeterince karıştırıyorlar. 

Eski liderleri diyorlardı ki bizim için, 'Abbas yolcu'. Kim yolcu oldu. Sonra ben aday değilim dedi ama birilerinin memuru Bay Kemal adayım dedi. Demek ki o kaset o emri verenler tarafından çıkartıldı. 

DENİZ BAYKAL'I ANDI

Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı...

Benim partim ikinci olursa ben partimin genel başkanlığından çekilirim, bir başka arkadaşım görevi alır ben de onun yanında hizmetime devam ederim. O koltuğa yapışanlar ölene kadar orada kalamayacaklarını görecekler.

Bu beyfendi SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Zarar zarar zarar..

CHP çıktı, çarşaf açılımı yaptı.. Sonrada çıkıp Ramazan'da içki yasağı yapıyorlar. Bak istismar budur. 

Dün bir gazetede bir yazı yayınlandı. Kurultay'da masaya çıkıp gözyaşlarıyla alkışlayanların gazetesi. Yazıda neden hayır dediğine ilişkin somut bir gerekçe yok. Bunlar aslında hayır derken neden evet demeleri gerektiğini anlatıyor. 

MHP CHP'NİN VAGONU OLDU

Ben tabana diyorum ki CHP'ye-MHP'ye oy veren kardeşlerim, yöneticilerin peşine düşmeyin. Zaten MHP, CHP'nin vagonu haline geldi.

Benim işçi kardeşim artık iki sendikaya gidip üye olabilecek. Memurlara toplu iş sözleşmesi hakkını getiriyoruz. 

Trabzon'da 242 trilyonluk sağlık yatırımı yaptık. 200 yataklı Ahi Evran Hastanesi ek binası yaptık.

Gelin bembeyaz bir sayfa açalım. Her evet demokrasiye davettir. Hukuka davettir. Kararda sizde mühür de sizde. Sevdamız millet kararımız evet, sevdamız millet oyumuz evet...