BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın diline doladığı pankart!

Erdoğan CHP'nin Meclis'te açtığı pankartlara kafayı taktı. Ama özellikle birinden yola çıkıp CHP'ye vurdu!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir-Ankara bölünmüş devlet karayolunun açılış töreninde yine CHP'ye çattı, "İzindeyiz diyorlar ya doğru onlar izinde, biz çalışıyoruz" diye espri yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki “Demokratik Açılım” görüşmelerinde, CHP'nin pankart açmasını eleştirerek şunları söyledi:

“Ülkemizin bütün şehirlerini, ilçelerine, mahallelerine, köylerine, en küçük birimlerine varıncaya kadar geziyor, insanımızın yaşadığı en ücra köşeye dahi hizmet götürüyor, burada olduğu gibi ülkemizin kalkınma heyecanını, ilerleme coşkusunu milletimizle birlikte paylaşıyoruz. Bir taraftan 50 yıl önce yapılması gereken, ama o dönemden bu yana görev yapan hükümetlerin ihmal ettiği yatırımları gerçekleştiriyoruz, diğer yandan 50 yıl sonrasını hedefliyoruz. Çünkü Türkiye'nin geleceğinin temellerini bugün atmak zorundayız. Yoksa yarın yavrularımız gelecek. 'Anacığım ne yapayım, Ergenekon'un avukatıyım' diyor beyefendi. Parlamentoda toplantı yapıyoruz, bakıyorsunuz ki CHP milletvekili birilerini tutup izleyici koltuklarının üzerinden orada provake ediyor. İzleyici tribününde alkış dahi olamaz, slogan atılamaz. Bütün bunlara rağmen alıyor oraya getiriyor, ondan sonra da orada slogan attırıyor, oradan Meclis'in sükunetine, suhuletine ters hareketler yaptırıyor. Bir hafta önce yaşadık. Ellerinde pankartlarla Meclis Genel Kurulu'nda oturumu provake etmeye kalktılar. 'Atam izindeyiz' diyorlar. 'Atam eserlerine sahip çıkacağız' diyorlar. Yahu size zaten alıştık, siz bunu her zaman yapıyorsunuz da 'Atam izindeyiz' diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, 'İzindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu. Biz 24 saat, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Değerli kardeşlerim tek derdimiz var. Ülkeye uzun yıllar hizmet üretecek eserler ortaya koymak. Aziz milletimize, uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Biz milleti oyalayan, boş sözlerle sadece gönül eğlendirmek için sarf edilmiş sözlerle anılmak istemiyoruz. Biz eserlerimizle konuşmak, eserlerimizle hatırlanmak istiyoruz.”

“2012'DE HEDEF, 22 BİN 500 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL”

2012 için hedeflerinin, bölünmüş yol ağını 22 bin 500 kilometreye çıkarmak olduğunu, 2009 yılı için hedeflerinin 644 kilometrelik tek platformlu yol iken, hedefi aşarak 789 kilometrelik tek platformlu yol yapacaklarını, birçok yolun tamamlanarak açılış için hazır beklediğini anlatan Başbakan Erdoğan, “262 kilometre Afyonkarahisar-Antalya yolu bunlardan biri. Bir diğeri 134 kilometre uzunluğundaki Bozöyük-Adapazarı yolu.
Orası da ölüm virajlarıydı. Hamdolsun o da şimdi bitti ve onların açılışını da yapacağız. Diğeri 323 kilometre uzunluğundaki Bursa-İzmir yolu. Bir diğeri 367 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa-Habur yolu. Bunları yıl sonuna kadar açılışa hazır hale getiriyoruz ve bu açılış törenlerini de inşallah yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bölünmüş yol ağını toplamda hedefimiz 32 bin kilometreye çıkarmak. Doğu batı koridorlarını bölünmüş yol haline, yani duble yol haline getirdik. Kuzey güney koridorlarına öncelik vereceğiz ve burada bizi bağlayan hedefleri böylece çizmiş oluyoruz” dedi.

“DEMOKRASİ HEPİMİZ İÇİNDİR”

“Demokratik Açılım” ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Başbakan Erdoğan, “Değerli kardeşlerim herkesin şunu iyi anlamasını istiyorum. Demokrasi hepimiz içindir, özgürlükler hepimiz içindir. Geçmiş dönemleri bir hatırlayın, Türkiye'de ne zaman demokrasi askıya alındıysa, aynı yıllar içinde Türkiye'nin kalkınması da ilerlemesi de ne yazık ki askıya alınmıştır. Demokrasinin askıya alındığı yıllarda, demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, demokrasinin zaafa uğradığı yıllarda, Türkiye hep gerilemeye başlamıştır” diye konuştu.