BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın cezaevi günlüğü! Gardiyan anlattı

Başbakan Erdoğan’ın hapis yattığı günlerde cezaevinde gardiyanlık Metin Kavlak Erdoğan'ın cezaevi günlerini anlattı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üç gün sürecek Trakya gezisi başladı. Erdoğan sabah saatlerinde Kırklareli’ne hareket etti.

Hapis yattığı Pınarhisar Cezaevi’ni ziyaret etmesi beklenen Erdoğan, karar değiştirdi. Pınarhisar'a gitmeden doğrudan Kırklareli'ye geçti.

CEZAEVİ ÖNÜNDE BEKLEDİLER

Başbakan’ın gelmesini bekleyen vatandaşlar cezaevi önünde toplandı. Başbakan, dün partisinin adaylarını açıklarken ''Pınarhisar bizim yolculuğumuzda önemli bir yere sahip'' demişti.

Başbakan Erdoğan’ın hapis yattığı günlerde cezaevinde gardiyanlık yapan ve şu anda Babaeski Cezaevi Başgardiyanı Metin Kavlak da bekleyenler arasındaydı.

SİGARAYA BIRAKALIM DİYE...

Kavlak, Erdoğan’ın cezaevi günlerini şöyle anlattı:

“Futbol maçlarını hiç kaçırmadı. Sigara içenlere çok kızardı. Hatta sigarayı bırakabilelim diye Anzer balı getirtmişti. O gün bırakamadım, ama şimdi bıraktım. Gelen giden hiç eksik olmazdı. 3 No’lu koğuşta 3 kişi kalıyordu. Yusuf Körelçiner ve Hasan Yeşildağ koğuş arkadaşıydı. Sabah namazından sonra 2 saat yatardı. Yarım saat spor yapardı.

Pazartesi ve Perşembe oruç tutar, 5 vakit namazını kılardı. O zaman 67 kişi kalıyordu cezaevinde. Bunların 8’i PKK’lıydı. Diğerleri de ali suçlu. Erdoğan bütün hükümlülerle görüşüyordu. Sürekli kitap okurdu. Fener maçlarını kaçırmadı hiçbir zaman. Eşi Emine Hanım, çocukları Burak, Esra, Bilal, Sümeyye ve kardeşi Mustafa Erdoğan her Perşembe 13.30’da gelir ve 20 dakika kalır giderlerdi.”