BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın bahsettiği yaşlı teyze

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında bahsettiği Okmeydanı'ndaki yaşlı teyze kim?

Abone ol

Lice'deki olayları protesto için Okmeydanı'nı maskeli göstericilere kafa tutan yaşlı teyze, Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi.

Geçtiğimiz günlerde Okmeydanı'nda polis ile eylemciler arasındaki gerginliği izleyen yaşlı bir kadın, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 kişinin yaşamını yitirmesini protesto etmek için toplanan grubun yanına kadar giderek, yaşanan olaylara sert tepki göstermişti.

YAŞLI KADIN 5 DAKİKA EYLEMCİLERLE TARTIŞTI

Polis ile eylemci grup arasında yaşanan gerginliği izleyen kalabalık arasından sıyrılan yaşlı bir kadın, eylemcilerin bulunduğu sokağa inmişti. Polise taş, misket, havai fişek ve molotof kokteyli atan eylemcilerin yanına kadar giden yaşlı kadın, yaşanan olaylardan dolayı gruba sert tepki göstermişti. Yüzleri maskeli eylemciler ile kadın arasında bir süre tartışma yaşanmıştı. Yaklaşık 5 dakika boyunca eylemciler ile tartışan yaşlı kadın, grubu ikna edemeyince, geri dönmüştü.

İşte Türkiye'nin gündemine oturan yaşlı kadını Başbakan Erdoğan unutmadı. AK Parti grup toplantıında Diyarbakır'da bayrak indirilmesi olayını konuşurken yaşlı teyzeyi anmadan geçmedi. Çözüm sürecine halkın desteğine değinen ve Diyarbakır'da annelerin eylemine değinen Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

ANNELERİN İTİRAZINA ALIŞIK DEĞİLLER

"Tam da böyle bir zamanda, tam da huzur, kardeşlik, barış, özgürlük, demokrasi filizleri çiçek açmışken o eski günleri geri getirmeye çalışanlara inanıyorum ki en başta bölge halkı prim vermeyecektir. Aslında bu  HDP'yi, bu terör örgütünü korkutan Doğu ve Güneydoğu'daki annelerin yürekli itirazı oldu. Bunları çok rahatsız etti.

İşte Okmeydanı'nda yaşlı bir teyzenin, o yüzü maskeli... Madem korkmuyorsun, çekinmiyorsun; yüzünde o maske niye? O suratındaki maskeyi çıkarsana. Ama o yaşlı  teyze, hepsinin üzerine üzerine gidiyor ve onlara orada gereken cevabı, gereken dersi veriyor. Bu anlamlıdır. Tabii bunlar annelerin itirazına alışık değiller. Bugüne kadar annelerin kucaklarından yavrularını aldılar, keyfice kendi kirli emelleri uğruna o çocukları son damla kanlarına kadar sömürdüler, o anneleri de zorbalıkla sindirdiler.

Şimdi anneler itiraz edince, Diyarbakır Belediyesi önünde  eylem yapınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Eski Türkiye'ye,  annelerin ağladığı, annelerin evlat acısı çektiği o eski günlere geri dönmek istiyorlar ama en başta anneler buna izin vermeyecekler. Biz de aziz milletimiz de bu eli kanlı örgütün ne yapmak istediğini çok iyi görüyoruz. Güvenlik güçlerinin sert müdahale etmesini, yeni kayıpların olmasını, özellikle bu kayıplar üzerinden istismar üretmeyi istiyorlar. Son raddeye kadar buna müsaade etmeyecek, sabrımızı, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz."