BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’ın açıklamalarıyla umutlandılar

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da, ‘Dağdakiler inecek cezaevleri boşalacak’ sözleri Siirt’te tutuklu ve hükümlü ailelerini umutlandırdı. <br...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da, ‘Dağdakiler inecek cezaevleri boşalacak’ sözleri Siirt’te tutuklu ve hükümlü ailelerini umutlandırdı.
Siirt Tutuklu Hükümlü Aileleri Demokratik Hukuk ve Dayanışma Derneği (TUHAD-DER) Başkanı İrfan Baykara, Başbakan’ın sözlerini önemsediklerini belirtti. Baykara, "Sayın Başbakan’ın Diyarbakır’da söylediklerini önemsiyoruz. Ancak bu tür sözler söylemde kalmamalıdır. Bölge halkı açısından önemsenecek olan bir açıklamayı elbet ciddiye alıyoruz. Ancak, geçen hafta Siirt’te 72 tutuklu bandırmaya nakledildi. Şimdi bunların yakınları nasıl çocuklarının görüşlerine gidecek. Bu kendilerine yapılmış bir işkencedir. Türkiye’de toplumsal barışın sağlanması için ilk etapta cezaevlerinde bulunan ağır hasta ve tutukluların biran önce serbest bırakılması gerekir. Ardından genel bir affın gelmesini arzuluyoruz. Derneğimize kayıtlı 100 tutuklu ailesi var tümü de bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyor. Sayın Başbakanımızdan Diyarbakır’da sarf ettiği sözlerin eyleme geçmesi durumunda toplumsal barışı yakalayabiliriz” dedi.
(İHA)