BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ı şoke eden CD'ler

Başbakan Erdoğan Balyoz davası kararıyla ilgili ilk kez bu kadar net ve ayrıntılı konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Balyoz davasıyla ilgili "Şimdi CD'leri dinliyorum şok oluyorum ki (Balyoz planlarını) YAŞ toplantılarında beraber olduğumuz bir arkadaş. Ben bunu CD'den sesinden dinlemesem inanın inanmayacağım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, NTV ve Star TV'den ortak yayınlanan ''Başbakan Erdoğan ile Özel'' adlı programda soruları yanıtladı.

Nazlı Öztarhan'ın Balyoz davasıyla ilgili "Sizi bir Başbakan olarak değil, Recep Tayyip Erdoğan, kardeş, abi, baba olarak soruyorum bu soruyu. Karar çıktığında bayılanlar, fenalaşanlar oldu bunu nasıl değerlendirdiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:

DUYGULARIN DIŞA VURMASI

Burada herkes görüşüm neyse iyi bilir, aynı konuda aileler ziyaretlerini yapacaklardır. Nasip olursa bu yeni dönemde ki pazar günü açıklayacağım budur içerideki mahkumlarla ilgili olarak bu süreç içerisinde belki buna tutukluyuda katacağız, görüşmelerde belli sürelerde eşler birbirleriyle diyelim ki 24 saat cezaevi içerisi değil, onun dışındaki belli yerlerde ihtiyaç neyse bu odada görüşecekler. İlk defa bu uygulamayı biz başlatacağız, buna aile görüşmesi olarak bir adım atacağız bu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş insanlar için bile geçerli olacak. Oradaki ağlamalar, anlık yaşanan tablolar doğaldır orada duyguların dışa vurmasıdır bunu o şekilde ben değerlendiriyorum.

CD'LERİ DİNLİYORUM ŞOK OLUYORUM

Şimdi CD'leri dinliyorum şok oluyorum ki (Balyoz planlarını) YAŞ toplantılarında beraber olduğumuz bir arkadaş. Ben bunu CD'den sesinden dinlemesem inanın inanmayacağım. O zaman ilk defa bir sivil mahkemede böyle bir sürecin olması aslında Türk demokrasisi adına çok önemli yani burada Türkiye bir değişimi, dönüşümü demokrasi adına yaşıyor ve bundan dolayı şu anda aleyhte kampanya yürütenler var. Çünkü ortada bir vaka var nedir? Türkiye'de darbelerle bir yere gidilmesi değil artık halkın kazanması, milletin kazanması, demokrasinin kazanması çok önemli.  O zaman küresel sermaye ülkeye daha iyi gelecektir. Burada dikta varsa küresel sermaye gelmez, ama demokrasi varsa küresel sermaye buraya gelir."