BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Babuşçu'dan hodri meydan

Yerel seçimler için iddialı konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP'ye meydan okudu.

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yerel seçimde İstanbul'da yüzde 55 oy hedeflediklerini açıkladı.

Yerel seçimlerde gözler İstanbul'da olacak. CHP'nin iddialı adaylarla asılacağı mega kent için AK Parti yarışa şimdiden hazırlanmaya başladı. Babuşçu seçimle ilgili hedeflerini ve çalışmalarını Sabah yazarı Mahmut Övür'e anlattı.

Övür bugünkü köşesinde Babuşçu'nun iddialı açıklamalarına yer verdi. 

"KİMİ ADAY YAPARSA YAPSINLAR"

(...)"İstanbul'da referandumda sivil toplum örgütü gibi çalıştık. İstanbullu da 'hayır' cephesinin, bloklaşan, ötekileştiren propagandasına rağmen gitti yüzde 55 nispetinde 'evet' dedi. Tabii bu yüzde 55 oy AK Parti oyu değildir. Ama AK Parti oyu haline gelebilir bir orandır. Arkadaşlarıma, genel seçimlerde bu orana yaklaştığımız nispette kendimizi başarılı kabul edebiliriz dedim. Yüzde 49.5 oy aldık. Hedefe yaklaştık. Bu sefer hedef yüzde 55'tir."
Bu noktada Babuşçu'ya CHP'nin bu seçimlere daha güçlü isimler ve ittifaklarla girme hesapları yaptığını hatırlatıyorum.
"Elbette CHP, İstanbul'u almak, iktidarın İstanbul üstünden geçtiği siyasi tespiti üzerinden hareketle bu seçimi sahada çok daha çetrefilli, çok daha zor bir propaganda zeminine dönüştürecektir. Bunu geçtiğimiz seçimlerde gördük. Biz buna hazırız. Kimi aday yaparlarsa yapsınlar, kendi işimize bakacağız."

SARIGÜL FARKETMEZ

- Adı adaylar arasında geçen Sarıgül'ün daha yumuşak bir siyaset dili kullanacağından söz ediliyor, ne dersiniz?
"Fark etmez. Biz o üslupla daha iyi siyaset yaparız. Sarıgül'ün aday olmasıyla bir başkasının aday olması bizim açımızdan sahada bir şey değiştirmez."
- Kazanabilir deniyor.
"Hodri meydan. Göreceğiz. Geçen seçimlerde Gürsel Tekin'i hatırlayın. Televizyona çıkıp, seçimi aldıklarını ifade etmişti. Ve ben o zaman "son gülen iyi güler" demiştim. Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz, buyursunlar..."