BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı kurtaran balyozlu usta

Erdoğan'ın hastaneye getirilişindeki acemiliğin yankısı sürerken gözler balyozlu inşaata döndü.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hastaneye getirilişi sırasında makam arabasında mahsur kalmasının yankıları sürerken, gözler kapıların açılmasında kullanılan balyozun temin edildiği inşaata çevrildi.

Güven Hastanesi'nin hemen yanında bulunan inşaatta olay esnasında ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı. Meşhur balyozu korumalara yetiştiren isim 28 yaşındaki kalıp ustası Hasan Alpyılmaz olmuş. 4 ay önce Diyarbakır'dan gelen Alpyılmaz, olaydan kısa bir öncesine kadar inşaatın alt katında demirleri çakmak için balyoz kullandığını belirtiyor. Bir ara soluklanmak için dışarı çıktığını kaydeden Alpyılmaz, birden bağrışmalar duyduğunu herkes gibi kendisinin de hastaneye yöneldiğini vurguluyor. Alpyılmaz, daha ne olduğunu anlamadan ustaların şu sözüyle afallamış: "Hasan çabuk balyozu getir. Biri arabada sıkıştı, ölüyor, camı kıracaklar."
Hasan Alpyılmaz, bunun üzerine hemen çalıştığı kata inerek kullandığı balyozu omuzladığı gibi yukarı çıkarmış. Alpyılmaz, bu sırada yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Merdivenlerden hızla çıkıyordum. Birinin ölüyor olması ve ardından gelen yardım çığlığı insanı hareketlendiriyor. Merdivenlerin başına gelince takım elbiseli kravatlı biri, 'Acele et, çabuk balyozu getir.' diye bağırmaya başladı. Zaten inşaatta bir tane balyoz var. Ben de koşturarak götürdüm. Birileri arabanın camlarına vuruyordu."

Hasan Alpyılmaz, arabada mahsur kalan kişinin Başbakan olduğunu ise sonradan öğreniyor. "Kim olsa aynı işi yapardım. Başbakan olması önemli değil. Eğer tedaviye yetişmesine katkım olduysa ne mutlu bana" diyen Alpyılmaz, "Türkiye seni merak ediyor. Sen kimsin?" sorusuna ise "Ben bir inşaat işçisiyim kimse beni kahraman yapmasın." cevabını veriyor. Başbakan'ı çok sevdiğini söyleyen kalıpçı Şafi Çınar (25) gördüklerinden çok etkilenmiş. Çınar, "Plakayı görünce Başbakan'ımız olduğunu anladım. Acaba ne oldu, çok mu hastalandı diye düşünürken ortalık karıştı. Başbakanımızı arabadan omuzlarından çekerek çıkardıklarını gördüğüm an sarsıldım. 'Ölüyor' diye düşündüm. " şeklinde konuşuyor.

Olayın yakın tanıklarından biri de Hasan Alpyılmaz'ın amcası Zeki Alpyılmaz. Usta başı olarak görev yapan Zeki Alpyılmaz, inşaat içinde ve çeresinde sürekli gezdiği için yaşananları görmüş. Ustabaşı, Başbakan'ın arabasının hastaneye çaprazlama girdiğini aktarıyor. Hastanenin olduğu yerden alarm sesi gelmesi dikkatlerini çekmiş. 'Hastanenin önüne doğru geldim. Birileri telaş içindeydi. Alarm çalıp duruyordu." diyen Alpyılmaz, korumaların önce hastanenin yanındaki levhaları çıkarmaya çalıştığını ancak başarılı olamayınca inşaata doğru koştuğunu ifade ediyor. Ordulu bir inşaatçının keser getirdiğini ancak camı kıramadığını belirten Zeki Alpyılmaz, bu kez demir makası verdiklerini onu da çok ağır oldukları için kullanamadıklarını aktarıyor. Ardından şöyle devam ediyor: "Bu kez hastanenin sahibi Ahmet Küçükel balyoz diye bağırmaya başladı. Bizim de aklımıza hemen balyozu kullanan yeğenim Hasan geldi. Bağırdık. Koşarak getirdi. Camın üst tarafını kırıp demir makasıyla camı açtılar."

Kaynak:www.zaman.com.tr