BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı kızdıran reklam

Ekranlara çıkan bir reklam Başbakanı kızdırdı. Peki Erdoğan'ı bu sert sözleri söyletecek kadar kızdıran ne vardı

Abone ol

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısından Cumhuriyet gazetesinin son günlerde ekranlara gelen "Cumhuriyetinize sahip çıkın" reklamlarına sert sözlerle cevap verdi.

Erdoğan, Türkiye’de hala "öcü edebiyatından medet umanlar" olduğunu; geçmişte bostanlara dikilen korkuluklar gibi bugün milletin karşısına siyasi korkuluklar diktiklerini söyledi. 
 
KARALARA BÜRÜNENLER VAR

Erdoğan Cumhuriyet siyalara bürünen reklamına atıfta bulunarak sözlerine şöyle devam etti:


Milleti korkutmak, ürkütmek sindirmek istiyorlar. Bakın göreceksiniz, yine kışkırtmalara,tahriklere hakaretlere başvuracaklar. Son günlerdeki söylemlerinde bunları açıkça görüyorum. Bunların aralarında karalar bağlayanlar vardı, bunları da göreceksiniz. Sözüm ona Cumhuriyeti koruyacaklar,Cumhuriyeti cumhur korur, herhangi bir kurum değil.

Erdoğan bu tür söylemlerle ülkede kriz ortamı yaratılmaya çalışıldığını söyledi ve şu soruyu sordu:

Millete hep öcüler çıkarıp Cumhuriyeti nasıl koruyacaksınız ya... Kriz üretim merkezleri gibi çalışarak Cumhuriyete hizmet edebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Biraz da milleti nasıl kalkındıracağınızı, bu ülkenin kalkınmasına ne gibi katkılarınız olabileceğini, nasıl daha yükseklere taşıyacağınızı anlatmanız gerekmiyor mu Allah aşkına?

Peki Başbakan Erdoğan'ı bu kadar kızdıran o reklam nasıldı?