BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

'Erdoğan'ı ipe götüreceğiz' diyen sanatçılar kimler? Erdoğan için başka neler dediler?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bugün, kendisini ipe götürmek isteyen sanatçı müsveddeleri olduğunu belirtip onlara bunun hesabını soracağını açıklamıştı. Erdoğan'ı ipe götürmek isteyen sanatçılar kimler? Neler söylediler?

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Erdoğan DEİK Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsveddeleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıya git hesabını ver. Bunu yanlarına bırakamayız" demişti. Erdoğan'ın hangi sanatçıları hedef aldığı merak konusu olmuştu. 

Erdoğan'ın "sanatçı müsveddeleri" diyerek sert sözlerle eleştirdiği isimler Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'di. CHP'nin televizyonu olarak bilinen Halk TV'de yayımlanan Halk Arenası programına konuk olan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, çok tartışılacak sözlere imza atmıştı. Metin Akpınar, iç savaş çağrısıyla başladığı konuşmasını darbe çağrısına kadar götürmüştü.

BELKİ LİDERİ AYAĞINDAN ASARLAR... Yaklaşan seçimlere atıfla 'her şeyin sandıkta çözülmediğini' söyleyen Türkiye'nin sevilen komedi sanatçısı Metin Akpınar, iç savaş çağrısıyla başlattığı konuşmasını darbe çağrısıyla sonlandırırken, kendi demokrasi anlayışlarının tesis edilmemesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfla "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı sonları yaşayabilirler" gibi ifadeler kullandı.

'EDOĞAN HADDİNİ BİL!.. Türkiye'de 16 yıldır kültür ve sanat üretilmediğini iddia ederek varını yoğunu iktidar karşıtlığı üzerine kuran Müjdat Gezen, programın henüz başında yaptığı konuşmasında, 'İstanbul'un kaymak tabakası şu anda burada.' dedi. Gezen, Erdoğan'a karşı haddini aşarak, "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil." diye konuştu.

'BUNLARDAN MI KORKACAĞIZ?'... Müjdat Gezen'in sözlerinin cımbızlanabileceğini belirten Uğur Dündar'a yanıt veren Gezen, devlete meydan okurcasına 'Cımbızlasalar ne olur ya? Zaten her gün kapıya bir tane celp geliyor? Ne olacak yani? Bunlardan mı korkacağız?' dedi.

'İÇ SAVAŞA KADAR GİDERİZ'...

Uğur Dündar'ın 'Ülkedeki kutuplaşmayı aşmazsak sonumuzun hiç iyi olmadığını düşünüyorum.' cümlesi üzerine söz alan Metin Akpınar şunları söylemişti:

- Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz.

- Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler.

- İstanbul'un kaymak tabakasına' sandığa sahip çıkması çağrısında bulunan Akpınar, 'Sandık esasında pek demokrat bir şey değildir, her şey sandıkta çözülmez.' diye konuştu.

AÇIK AÇIK DARBE ÇAĞRISI YAPTI... Tarihte yüzünü Rusya'ya dönüp koltukta kalan tek kişinin Mustafa Kemal olduğunu söyleyen Akpınar, 'Mustafa Kemal dışında kim Rusya'ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes randevu aldı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına.' diyerek açık açık darbe çağrısında bulundu.