BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı haklı çıkaran AB raporu

Üç çocukta ısrar eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı haklı kılan gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

AB ülkelerinin nüfus artışıyla ilgili hazırlattığı çalışma Başbakan Erdoğan'ı haklı kılıyor. Müslüman nüfus artış hızına dikkat çeken videoda "Doğurganlık oranı yüzde 2.11’in altında olan hiçbir medeniyet/topluluk/ülke varlığını sürdüremez. Yok olmaya mahkumdur" ifadeleri yer alıyor. 

Nüfus 74.7 milyona ulaşınca tartışma yine 3 çocuk etrafında dönmeye başladı. Erdoğan önceki gün katıldığı bir nikah töreninde "Bu nüfusu, genç ve dinamik tutmamız lazım. Ben en az 3 tane diyorum" diyerek konuyu yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan ne dedi?
Erdoğan, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve eski Başbakanlık Başdanışmanı Nabi Avcı'nın oğlu İbrahim Can Avcı'nın nikahında şahitliğinde ne demişti? TIKLAYIN

ÜÇ ÇOCUK ŞART

İşte AB'de büyük yankı uyandıran o raporu Miliyet yazarı Güngör Uras taşıdı. 3 çocuğun şart olduğunu belirten yazar, "Sayın Erdoğan bir şey biliyor ki 3 çocuk istiyor" diyerek Başbakan'a destek çıktı. Yazar ardından da o çalışmanın öne çıkan başlıklarına yer verdi.

AB'DE "DÜNYA MÜSLÜMANLARLA DOLACAK" KORKUSU

(...)* 2 nüfus (karı koca) + 2 nüfus (karı koca) = 4 nüfus demektir. Bu çiftlerin birer çocuğu olsa  2 nüfus eder. Bu ilk kuşakta nüfus 2 artar. Onlardan doğan 2 çocuk evlenirler ve onlar da  bir çocuk yapar ise, ikinci kuşakta nüfus artışı 1‘e düşer.
* Çiftlerin 2’şer çocuğu olur ise, ilk kuşakta nüfus 4 artar. Onlar da evlenir 2’şer çocuk yaparsa nüfus aynı kalır. Nüfusun uzun sürede büyümesi 3’er çocuk yapmalarına bağlıdır.
* AB ülkelerinden Fransa’da doğuganlık oranı yüzde 1.8, İngiltere’de 1.6, Yunanistan’da 1.3, Almanya’da 1.3, İtalya’da 1.2, İspanya’da 1.1 dir. AB’nin 31 ülkesinde ortalama doğurganlık oranı yüzde 1.38 dir.
* 1990 Yılından bu yana AB nüfusunun gerilememesinin nedeni, AB’ye yönelik büyük göç hareketidir. AB’ye göç edenlerin yüzde 90’ı Müslümandır.
*  Fransa’da 8.1 Müslüman göçmen var. Yeni doğan çocukların yüzde 30’u Müslüman. 39 yıl sonra Fransa nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşacak.
*  Belçika’da Müslümanlar toplam nüfusun yüzde 25’ini teşkil eder hale geldi
Dünya Müslümanlarla dolacak
*  Hollanda’da yeni doğanların yüzde 50’si Müslüman. 15 yıl sonra Hollanda nüfusunda Müslümanların payı yüzde 50’yi aşacak.
* Rusya’da 23 milyon Müslüman var. Rus ordusundaki askerlerin yüzde 40’ı Müslüman.
*   17 yıl sonra AB ülkelerinde doğan her 3 çocuğun biri Müslüman olacak."