BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı dinleyip şikayet etti

Başbakan Erdoğan'ın tencere tava çalan komşunuzu şikayet edin önerisi karşılık buldu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Gezi Parkı olayları sırasına düzenlenen tencere-tava eylemlerine ilk dava açıldı.

İstanbul Beşiktaş'taki Dikilitaş Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki Hilal K. 2 Haziran’da üst katta oturan komşularının, Gezi Parkı olaylarında tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikâyette bulundu.

Bunun üzerine savcılık şüpheli Tuğçe A., Onur A. ve anne Filiz D. hakkında 3 aydan 1 yıla kadar “kişilerin huzur ve sükununu bozmak” suçundan dava açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tencere tava çalan komşularını şikayet etmeleri için rahatsız olan vatandaşlara seslenmesinin ardından yaşanan bu gelişme ilk tencere tava davası oldu.

YÜZÜME TOPRAK ATTILAR

Konuyla ilgili konuşan Hilal K. üst kattaki komşularının kendisini gece boyunca uyutmadığını belirterek “Saat 01.00 civarıydı. Yatağımdan kalkarak, balkona çıktım. ‘Neden tencere tava çalıyorsunuz. Rahatsız ediyorsunuz’ diye bağırdım. ‘İçeri gir’ diyerek, yüzüme toprak attılar. En son balkonuma su attılar. Ben de polise giderek şikayetçi oldum” dedi.

“İÇ SAVAŞ ZANNETTİM”

Gezi olaylarını takip etmediği için tencere ve tavalara vurulmasına anlam veremediğini söyleyen Hilal K. olayla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Saat 01.00’da gürültüye uyandım. ‘Uyan Türkiye’ diye bağırıyorlardı. Onların gürültüsü bana geliyordu. Sokakta 150 daire vardır. Ama 10 daire tencere tava çalıyordu. Çok endişe duydum. Bir anda ‘İç savaşa doğru gidiyoruz’ diye düşündük. Uyardım ancak hakaret işittim ve yüzüme toprak attılar. Ben de davacı oldum. Şikayetçi olmamın siyasi görüşümle hiçbir ilgisi yok. Ben hayvanları çok seven bir insanım. Soğukta ve sıcakta her daim penceremin önünde su ve güvercinlerin yemesi için yiyecek koyarım. Üst kattaki aile beni Beşiktaş Belediyesi’ne 4 ay önce şikayet etti. Zabıta memuru bana ‘Bir daha şikayet gelirse her gün 800 lira ceza keserim’ diye tehdit ettiler. 1999 depreminde korkuyla uyandım. Ondan sonra bende panik atak başladı. Aşırı gürültüde ve hiç beklemediğim olaylarda tepki veriyorum. Ancak gecenin bir yarısında uykumdan korkuyla uyanınca iş savaş çıktı sandım. Suç duyurumun siyasi düşüncemle bir ilgisi yok ama bana bunları yaptıkları için ben de tepkimi sandıkta göstereceğim.”

KİLO VERDİM

Hilal K. ayrıca olayların ilk başladığı günden itibaren 3-4 kilo verdiğini ve oturduğu evden taşınacağını da söyledi.

“BİZİMLE DAHA ÖNCEDEN HUSUMETİ VAR”

Haklarında 3 yıldan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Tuğçe A ise olayın tencere tava çalmayla bir ilgisi olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Evinde 9 tane kedi besler. Camı açtığımız zaman kötü kokular her yere dağılıyor. Apartmanın kömürlüğüne yavru kedi saklıyor. Kendisinden tek biz değil apartmanda bir çok insan şikayetçi. Biz kendisini Gezi Parkı olaylarından önce belediyeye şikayet etmiştik. Bu nedenle o da bizi şikayet etti. Karakola gittiğimiz gece de karşı apartmandan bir adamla tartışıyordu. Biz tencere tava çalmadık sadece sese cama çıktık. Önceden kavgalı olduğumuz için bizi de camda görünce polisi aradı. Polis bizi ve onu karakola götürdü. Olaydan bundan ibaret. Bizimle daha önceden husumeti var. Bizden başka kimseden de şikayetçi olmadı. Biz de kendisinden şikayetçiyiz.”