BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,08
ALTIN 2.472,34
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı çıldırtacak bir yazı daha!..

Taraf gazetesi yazarı Ahmet Altan, AK Parti'ye yönelik eleştirisinin dozunu artırdı...

Abone ol

Günün en çarpıcı satırlarında yine Ahmet Altan'ın imzası var. MİT şokunu masaya yatıran Altan, günahı Erdoğan'a çıkarttı ve AK Parti iktidarının "ustalaşmaktan" çok "pişkinleştiğini" söyledi.

Altan "bu olaylar karşısındaki aldırmazlık, ustalığı değil pişkinliği gösteriyor, bu kadar pişerseniz, sizi çıtır çıtır yerler" dedi.

Şu andaki kavganın AK Parti'nin arkasındaki koalisyonun dağılması anlamına geldiğini iddia eden Ahmet Altan, herkesin ganimeti paylaşmak için ayaklandığını yazdı.

AK PARTİ KOALİSYONU PARÇALANIYOR

İşte Altan'ın yazısından bölümler;
"Türkiye'yi şaşkına çeviren bu parçalanma AKP'yi desteklemiş olan kesimin içinde yaşanıyor. Parçalanan, AKP'nin arkasındaki koalisyon.

(...) GANİMET SAVAŞI

"Bu düzeni tümden değiştirmeden bu düzene egemen olmak" hayali ham bir hayaldir. Türkiye'nin bir devleti yok. Hukuku yok, demokrasisi yok.Bu sistemi değiştirmeden, bu sistemin avantajlarına sahip çıkmaya kalktığınızda, ülke korsan gemisine döner, herkes ganimeti paylaşmak için birbirinin gırtlağına yapışır.

"İktidar", gücü olanın ele geçireceği bir ganimet olur. Şu andaki durum da benim görebildiğim kadarıyla tam bu. Çünkü iktidarın, hukuk ve demokrasi tarafından belirlenmiş sınırları yok.

Kim ele geçirirse ülkenin sorgusuz sualsiz egemeni olacak. Kimse bunu bir başkasına bırakmak istemiyor.

SAHİPSİZ İKTİDAR TAHTI

AKP, demokrasi ve hukuka sahip çıktığında hem rakiplerini hizaya sokacak bir alet kullanıyordu, hem de taraftarlarını disiplin içinde tutacak bir çerçeve belirliyordu.

Bu çerçeveden sıkılıp kendi elleriyle çerçeveyi kırınca, kapanın elinde kalacak sahipsiz bir iktidar tahtı çıktı ortaya.

Şimdi herkes o tahtı istiyor.

(...) USTALIK DEĞİL PİŞKİNLİK

AKP iktidarı, "ustalaşmak" ile "pişkinleşmek" arasındaki farkı iyi tartmalı bence, bu olaylar karşısındaki aldırmazlık, ustalığı değil pişkinliği gösteriyor, bu kadar pişerseniz, sizi çıtır çıtır yerler.

(...) Şu anda devlet dağıldı, ortada gerçek bir iktidar da kalmadı. AKP süratle kendini toparlayıp demokrasiye rotayı çevirmezse, korkarım hayatımızın bundan sonraki dönemini bir korsan gemisinin içindeki ganimet savaşıyla geçiririz.