BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Yenikapı'da İsrail'e çattı!

AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği iftara katılan Erdoğan, Gazze'de ölüm kusan İsrail'e çok sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, iftar sonrası yaptığı açıklamada BM'ye çattı, İsrail'in eninde sonunda kendi kanında boğulacağını söyledi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği iftara katıldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte iftara katılan yemeğe çok sayıda ünlü isim de katıldı. 

Başbakan Erdoğan, sanatçılar ve gazetecilerin de yer aldığı Yenikapı'daki iftara katıldı. Erdoğan iftar alanına Filistir Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte geldi.  

İFTARA KİMLER KATILDI- FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA 

ERDOĞAN KONUŞTU, ABBAS AĞLADI- TIKLA

ERDOĞAN, İFTAN SONRASI SANATÇILARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ- TIKLA

İftarda, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçılar Işın Karaca, Berdan Mardini, Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Ece Erken, Soner Sarıkabadayı, Metin Şentürk, Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, İzzet Yıldızhan, eski futbolcu İbrahim Üzülmez, Ahmet Dursun ve Tanju Çolak ile iş, sanat, spor ve medya dünyasından çok sayıda davetli yer aldı.

113.20140718222706.jpg 
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;
 
"İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Ama İsrail'in zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan dünyadaki her bir ülke, her bir toplum da bu kara lekeyi sonsuza kadar alnında taşımaya mahkum olacaktır.
 
BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye var aralarında bir tane Müslüman yok. İstediğiniz kadar BM Genel  Kurulu'nda konuşun, netice almak mümkün değil. BM'nin İsrail hakkında aldığı kararların uygulanabilirliği yok. Herkes bu coğrafyaya sırtını dönebilir ama biz asla dönmeyiz. 
 
Filistin İsrail'in soykırım girişiminne maruz kalırken, Filistinli taraflar tam kucaklaşamadı. 
 
Batı, suskunluğu ve İsrail'e dolaylı desteği ile Filistinlilerin katline ortak oluyor. Zalimin karşısında mazlumun yanında yer alama erdemini yeniden Türkiye'ye kazandırdık. Bombalardan kaçan insanları bombalara teslim etmek gibi bir lüksümüz yok.

Zalimler tarih boyunca mutlaka kaybetmişlerdir şimdi de kaybedecekler. Filistin İsrail'in soykırım girişimime maruz kalırken bu olay bizi inanın derinden yaralıyor.

''ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNİYORUZ''

Filistin'de tarafların uzlaşma sürecini umutla takip ediyor başarılı adımlar atıldıkça inanın çocuklar gibi seviniyoruz.

Biz yeni Türkiye derken diğerleri blok halinde eski Türkiye diyor. Biz çözüm derken diğerleri çözümsüzlüğü istiyorlar. Biz aktif Türkiye derken diğerleri sınırları içine kapanmayı tercih ediyorlar. Eski Türkiye'nin tüm aktörleri şimdi tek bir safta birleşmiş durumdalar.

Rabbim Filistindeki kardeşlerimizi korusun Allah tüm Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.
 
''SANATÇILARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Tüm mahalle baskılarına rağmen aramızda olmalarından dolayı sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Vizyon toplantımızdan sonra bu ülkede mahalle baskısının mimarlarının kim olduğu çok açık ortaya çıktı. 

Sayın Abbas'a iftarımıza katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.


 12.20140718222656.jpg