BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.411,61
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan WSJ'a sert yanıt

Başbakan Erdoğan Kayseri'de partisinin olağan il kongresinde konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri İl Kongresi’ne katıldı. Erdoğan Türk savaş uçağının Suriye hava sahasında düşürüldüğünü iddia eden Wall Street Journal gazetesine sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan 'ABD'de yaklaşan seçimler var. Aynı gazete farklı yayın yaptı, haber yalandı. Şimdi ise aynı şekilde doğru olmayan yayın yaptılar.Türkiye'deki malum medya bu habere sarıldı. Bu gazete bir siyasi hareket adına hareket eden bir gazete.

Orada başkan Obama'ya karşı takınılan tavır bu. Bu gazetenin burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz diplomatik, teknik bilgilere dayalı değil, oradan çıkan gazetedeki habere dayalı haber yapıyorlar. "Güvenilir kaynak" diyorlar kimmiş o kaynak açıkla. Namertlik kapının arkasından dolaşmaktır. Bu gazete namert. Bu iddiaya itibar edenler de namerdin izinden gidiyor' dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. İşte konuşmadan satır başları...

ŞAM'LA TÜRKİYE'NİN ARASINDA GİRENLER TARİHİN TOKADINI YEMEĞE MAHKUM

Bu coğrafyada 1000 yıldır Kürt, Arap kardeşlerimizle tüm etnik grupları hep birlikte savunduk. Mekke sevindiğinde bizde sevindik. Bin yıldır bir olan bu halkların arasına kukla diktatörler giremezler.

Şam ile İstanbul'un arasına girmek isteyenler bugünde tarihin tokadını yemeğe mahkumdurlar.

Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Rejim kardeşlerimizin kanını dökerken kimse bizden o rejime sessiz kalmamaızı beklemesin. Biz CHP değiliz.

CHP'nin bu ülkeyi nasıl içine kapattığını, bu ülkenin kardeşleri ile arasına nasıl duvarlar ördüğünü biliriz. CHP'nin Hitlere, Musoliniye selam gönderdiğini iyi biliriz. Bunlar şimdi Esad'ı selamlıyor. Geçen seslendim sen Suriye'deki Baas Partisimisin diye seslendim.

KILIÇDAROĞLU DÜRÜST OL DÜRÜST

Son yaşanan olayda biz parlementodaki tüm partileri davet edelim bilgilendirelim istedik. Grubu olan 3 parti arkadaşları ile geldi. Kendilerine ilk teknik bilgi verdik.

Bunun içinde radar bilgileri var. Sonra dışişleri bakanım diplomaside neler yaptık onu anlattı. Sonra ben dedim ki bakın şuanda teknik ve diplomaside attımız adımlar bu. Sizin soracağınız soru varsa sorun dedim.

Soru olarak Kılıçdaroğlu soru sormadı sadece pilotlarımızla ilgili sorusu oldu bir de teknik bir soru oldu gerekli cevap verildi. Bu nasıl anlayış.Bizden ayrıl karış vatandaşın arasına bize kamuyuna yaptıkları açıklamaları yaptılar de. Bu zaatın cibiliyetinde böyle anlayış var.Dürüst ol dürüst.Akşam başka sabaha başka olma. Dürüst değil kültürünün gereği bu.

SİYASETİN ACEMİSİ OLDUĞU İÇİN...

Ama Allah'a şükrediyorum iyiki böyle bir anamuhalafet lideri önümüze koydun diye. Çünkü güçlü demeokrasi güçlü muhalefetle olur ama böyle bir muhalefet yok. Türkiye'nin ana muhalefet partisi Mavi Marmara'nın yanında olmalıydı ama Kılıçdaroğlu İsrail'in yanında oldu. Biz Mavi Marmaraya müsade etmezdik dedi.

Siyasetin acemisi olduğu nerede ne olacağının haberi yok. Akdeniz'de uçağımıza saldıran Baas rejiminin diktatörlerinin yanında değil Türkiye'nin yanında yer almalısın.

Bunlar fare korkusuyla tir tir titrediler. Fare korkusundan uyku uyuyamadılar. Tıkırtı duyduklarında sustular. Merak etmeyin Kılıçdaroğlu bu millet farelerden, kemirgenlerden ürkecek değildir. Üzerimize gelen kaplan olsa , kaplan olsa, cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz.

ALLAH CHP SEÇMENİNE SABIR VERSİN

CHP Genel Başkanı aynı çelişkili tavrı Pınarbaşı saldırısında da gösterdi. O aracı neden durdurmadınız diye sordu.

Hükümete muhalefet edeceğim derken terörün ağzıyla, Türkiye düşmanlarının ağzı ile konuşuyor. Ben böyle bir genel başkanına bir şey söylemiyorum. Allah CHP seçmenine sabır versin.

25 Mayıs'ta Pınarbaşında ilçe emniyet müdürlüğüne yapılan saldırı terör örgütünün insanlık dışı niyetini birkez daha gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'NİN KARDEŞLİĞİNİ HEDEF ALIYOR

Terörün Kayseri'yi hedef olarak seçmesi üzerinde hepimizin düşünmemiz gerekir. Kayseri Orta Anadolu şehiri. Kayseri kardeşliğin, huzurun şehri.Terör örgütü Kayseri'yi hedef alarak kardeşliği hedef aldığını gösterdi.

Terör örgütünün son saldırıları örgütün nasıl namertlik içinde olduğunu gösteriyor.Türk, Kürt kardeşlerim şu nokta üzerinde dursun. Terör örgütü herhangi hak talep peşinde koşmuyor. Türkiye'nin kardeşliğini uzlaşmasını hedef alıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ZERDÜŞTTÜR

Terör örgütü ipini elinde tutan çevreler için kan döküyor. Bu örgütün milli manevi dini değerleri yok.

Bu örgüt Zerdüşttür. Elimizde belgeler var. Bunlar benim saf, Kürt kardeşlerimi kandırmaya çalışıyor. Bu örgütün gölgesinde siyaset yapan parti de bu örgütün gerçek niyetini görmeli ve terörle arasına mesafe koymalıdır.

Onların sayesinde oy aldırlar. Bu parti içinde yanlışları görenler terörün kanlı yüzünü görenler çıkıp cesaretle doğruları söylüyor. Biz süreçlere sağduyunun hakim olmasını istiyoruz.

Biz bu ülkede kardeşliğin yücelmesini sorunların tek tek çözülmesini arzu ediyoruz. Türkiye'de kardeşlik barış kazanacak. Türkiye'de sağduyu kazanacak. Tüm seneryoları boşa çıkartıyoruz. Tüm karanlık tezgahları alt üst edeceğiz.

SİZ KİMİN YANINDASINIZ?

Son 1-2 gün içerisinde Suriye tarafından uluslararası sularda düşen uçağımızla alakalı Wall Street Journal gazetesi bir yayın yapıyor. Bu yayında uçağımızın Suriye sınırları içinde vurulduğunu söylüyor. ABD'de yaklaşan seçimler var. Aynı gazete farklı yayın yaptı, haber yalandı. Şimdi ise aynı şekilde doğru olmayan yayın yaptılar.

Türkiye'deki malum medya bu habere sarıldı. Bu gazete bir siyasi hareket adına hareket eden bir gazete. Orada başkan Obama'ya karşı takınılan tavır bu. Bu gazetenin burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz diplomatik, teknik bilgilere dayalı değil, oradan çıkan gazetedeki habere dayalı haber yapıyorlar. "Güvenilir kaynak" diyorlar kimmiş o kaynak açıkla. Namertlik kapının arkasından dolaşmaktır. Bu gazete namert. Bu iddiaya itibar edenler de namerdin izinden gidiyor. Bizim verilerimize göre uçak 13 mil açıkta uluslararası sularda vurulmuş, onların hava sahasına düşmüştür.

Dışarıyla mücadele etmek kolay, aslolan içeridekiyle mücadele etmek. CHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Ardından gittiğiniz bu genel başkan bu milletin değerleriyle omuz omuza değil. BAAS rejimiyle omuz omuza.