BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan vekillik mi istedi?

İki dönemdir Şanlıurfa Belediye Başkanı olan ve bu seçimlerde aday olmayan Ahmet Eşref Fakıbaba vekil mi olacak?

Abone ol

AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Celalettin Güvenç oldu. İki dönemdir o koltukta oturan ve 'ustalık' dönemi umut eden Fakıbaba'dan, konuya ilişkin bir değerlendirme geldi.

Başbakan Erdoğan, partisinin 15 şehirdeki belediye başkan adaylarını dün açıkladı.

Bunlardan biri de, Şanlıurfa için eski vali Celalettin Güvenç'ti. Bu açıklama sonrası gözler, iki dönemdir Şanlıurfa'yı yöneten Ahmet Eşref Fakıbaba'ya döndü. Adayların açıklandığı grup toplantısının ardından Şanlıurfa'ya geri dönen Fakıbaba, "Öleceğimi; yüzde 90 kazanacağımı bilsem başka partiden aday olmam" dedi.

Kentte çiçeklerle karşılanan Fakıbaba, makamında gazetecilere açıklamada bulundu.

"Ben her zaman söylüyorum Şanlıurfa’nın belediye başkanı olmak en şanlı en mutlu bir görevdir. Bundan sonra gelen arkadaşıma başarılar diliyorum. Gelen arkadaşımız bizim bayrağımız alır inşallah daha ileriye götürür" diyen Fakıbaba, 10 yıldır ailesini çok ihmal ettiğini ve onlara vakit ayıracağını söyledi.

"Bizler dünyada misafiriz. Burası benim babamın yeri değildir. Ben birsinden aldım birisine teslim edeceğim" diyen Fakıbaba, TBMM’deki grup toplantısında Başbakan ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

ERDOĞAN'DAN MAKAM MI İSTEDİ?

Fakıbaba, "Sayın başbakanımızla yaptığım görüşmede Urfa’yla ilgili çekincelerimi söyledim. O görüşmede milletvekilliği veya bir makam istemedim. Allah bir şeyi ya verir ya da alır. Bir ustalık dönemi vardı, eğer adaylığımız olsaydı Şanlıurfa’yı sadece Türkiye’ye değil, dünyanın çok önemli kentti haline getirmekti. Kırgınlık değil, büyükşehir olmasından dolayı bir heves ama olmadı" şeklinde konuştu.

YÜZDE 90 KAZANACAĞIMI BİLSEM DE...

Celalettin Güvenç’e gerekli desteği vereceğini söyleyen Fakıbaba, "Ben bu partinin sadece bir üyesiyim. Partiye belediye başkanı olduğunuz zaman her zaman sizin devamlı olacağınız anlamına gelmez. Geçen dönem beni aday etmezlerse ben bağımsız aday olmam dememiştim. Ancak bir sene öncesinden AK Parti'ye girerken 'bana ne görev verilirse verilsin partimde olacağım' demiştim. Şimdi kimden ne teklif gelirse gelsin öleceğimi de bilsem bilsem ki yüzde 90 ile kazanacağım yine adaylığa girmem. Ahmet Eşref Fakıbaba sözünün eri bir adamdır" şeklinde konuştu.

ADAY GÖSTERİLMEYİNCE AK PARTİ'DEN AYRILMIŞTI

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti’den 2009′da istifa etmişti. 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa’da bağımsız aday olarak yarışa giren Fakıbaba birinci çıkmış ve yeniden belediye başkanı seçilmişti.

O dönemde AK Parti ve Fakıbaba arasında ‘ceket’ polemiği yaşanmıştı.. İddiaya göre bazı AK Partililer, “Seçimlere ceketimizi koysak AK Parti kazanır” demişti. Ancak bağımsız aday Fakıbaba, seçimde birinci çıkarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

Saadet Partisi’nden istifa edip Has Parti’yi kuran Numan Kurtulmuş’la olan yakınlığıyla da bilinen Fakıbaba, Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nden istifa etmesinin ardından o da partisinden istifa ederek Numan Kurtulmuş’a destek çıkmıştı.