BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin Gülen'i bitirme planı

İktidarın kavgalı olduğu cemaate sıcak mesajlar veren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 8 yıl önce aleyhte önerge verdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Dershanelerin ihtiyaç olduğunu savunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2005 yılında Fethullah Gülen Hareketi'ne ait okulların Meclis tarafından araştırılması için önerge vermiş.

Ağır ifadelerin yer aldığı önergede, bu okullarda laiklik karşıtı gençler yetiştirildiği savunuldu.

Yeni Şafak si Kılıçdaroğlu'nun 8 yıl önce verdiği cemaat aleyhindeki önergenin detaylarını yazdı. Yasemin Asan imzalı e göre Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 72 CHP'li vekil, Hizmet Hareketi'ne bağlı yurtdışındaki Türk okulları ile yurtiçindeki yurt ve dershanelerin araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

AK PARTİ DESTEK VERMEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 72 CHP'li vekilin imzasını taşıyan 2005 yılına ait araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergede, yurtdışında 10 bin öğretmenin görev yaptığı 500 okulun araştırılması istenildi. CHP önergesinde, Fethullah Gülen Hareketi'ne bağlı bu okullarda laiklik karşıtı gençler yetiştirildiği belirtildi. Aynı önergede, Fethullah Gülen hakkında açılan 'laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı devlet düzeni kurmak' suçlamasıyla Ankara'da açılan dava örnek gösterildi. CHP'nin yurtdışındaki Türk okullarını bitirmeye yönelik bu önergesi o dönemde Meclis'te çoğunluğu bulunan ve iktidarda olan AK Parti'nin destek vermemesi nedeniyle hayata geçirilemedi.

kiliçdaroğlu-abdde-cemaatla-buluştu.jpgKEMAL KILIÇDAROĞLU CEMAAT İLE GÖRÜŞTÜ

CHP lideri, Fethullah Gülen Hareketi'nin ABD’deki temsilcileriyle de özel olarak bir kahvaltıda buluştu. (TIKLA / OKU)


'DERSHANELER DE ARAŞTIRILSIN'

AK Parti destek vermediği için kadük kalan söz konusu önergenin dilekçe kısmında, Hizmet Hareketi'ne ait sadece yurtdışı okullar değil, Türkiye'de var olan dershaneler ve yurtların da aynı gerekçeyle araştırılması talep edildi.

Başbakan Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AK Parti, CHP ile birlikte yer aldığı Meclis'te Fethullah Gülen Hareketi'ne karşı böyle bir önergeyi tasvip etmeyerek destek vermedi ve komisyonun da açılmamasını sağladı.

YILMAZ ÖZDİL KILIÇDAROĞLU İLE FENA DALGA GEÇTİ

CHP liderinin yerel seçimler arefesinde Anadolu gezisi yerine ABD gezisine çıkmasını eleştiren Yılmaz Özdil, CHP ile kafa buldu (TIKLA / OKU)


LAİK BİLİMSEL BİR EĞİTİM YAPILMAKTA MIDIR?

Verilen önergede, '... Kimileri de Fethullah Gülen tarikatının buralarda militan yetiştirerek, devlette kadrolarmayı amaçladığını ileri sürmüştür. Fethullah Gülen'e bağlı okullarla ilgili yurtdışındaki yetkililerin farklı tutumları vardır. Bir ülke laikliğe aykırı eğitim yapıldığı gerekçesiyle ülkesindeki bu okulları kapatmıştır. Başka bir büyük ülkenin başkanı da bu okullarla ilgili kaygılarını belirtmiştir. Kısaca devletten sonra en büyük eğitim ağını kurmuş bu örgütlenme hakkında gerçeğin araştırılması, kamuoyunun aydınlatılması gerekir. Bu görev de en başta TBMM'ye düşer. Fethullah Gülen'e bağlı okul, dershane ve yurtlarda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öngörülen Eğitim Birliği içinde laik, bilimsel bir eğitim yapılmakta mıdır? İlköğretimden üniversiteye kadar yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır? Bütün bu soruların yanıtlanma TBMMM'ce araştırılıp, incelenmesi gerekir' denilerek, Meclis araştırması isteniyor.

cemaat.20131204092648.jpg