BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan tahliyeler için ilk yorum

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık tahliyeleriyle ilgili konuştu.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, 17 Aralık tahliyeleriyle ilgili konuştu. Bakan çocukları ve Reza Zarrab ile ilgili tahliyelere "adalet yerini buldu" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, haksız yerine hala cezaevinde bulunan mağdurlar için de tahliye temennisinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de partililere seslendi. Mitingin ardından gazetecilerin 17 Aralık tahliyeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:
 
"Beklentim bu istikametteydi. Adalet yerini buldu. Bir kısım paralel yargı maalesef çok haksız mesneti olmayan adımlar attılar ve şu anda ben er geç hak yerini bulacaktır diye bir temennim vardı ve hak yerini buldu. Temenni ederim ki buna benzer birçok mağdur olan insanlar vardı o mağdur olan insanlar da hakkın tecellisiyle bu hapishanelerden bir an önce çıkma imkanı yakalasınlar.
 
Bu, tabii bir yargı sürecidir. Buraya yürütme olarak, bir başbakan olarak bizim müdahale imkanımız söz konusu değil ama bugün mevcut gelişme inşallah birçok şeylerin önünün açıldığını veya açılacağını gösteriyor. Temennim odur ki bundan sonra bu iş süratle gelişsin, bu mağdurların da durumu bir çözüme kavuşsun."