BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu acilen Ukrayna'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırım Özerk Bölgesi'ndeki gelişmeler için Ukrayna'ya gitme kararı aldı.

Abone ol
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi’ndeki gelişmeler ve Rusya’ya ait bazı hava ve kara unsurlarının bu bölgeye giriş yaptığı ve Simferopol Havaalanı’nın Rus birliklerince ele geçirildiği haberleri üzerine resmi bir ziyaret için bulunduğu Bulgaristan’dan Ukrayna’ya gitme kararı aldı.
 
Akşam saatlerinde Bulgaristan’ın Şumnu kentinden Kiev’e giden Davutoğlu, hareketinden önce de Ukrayna Dışişleri Bakan  Vekili Andriy Deşçitsa ile bir telefon görüşmesi yaparak gelişmeler hakkında bir ön bilgi aldı. Davutoğlu Ukrayna’ya gitmeden önce de Twitter hesabından, “Rumeli’deki soydaşlarımızın kaderi bizim için nasıl azizse, Bahçesaray’ı kalbinde taşıyan geçmişte vatan hasretiyle büyük acılar çekmiş olan Kırım’daki kardeşlerimizin kaderi de aynı şekilde aziz” diye yazdı.

Davutoğlu bugün son erecek sürpriz ziyareti sırasında Dışişleri Bakan Vekili Deşçitsa’nın yanısıra  Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Parlamento Başkanı Oleksandr Turçinov ile Başbakan Arseniy Yatsenyuk’la da görüşecek. Davutoğlu ayrıca Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi Üyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu da kabul edip, hükümette yer almayan çeşitli siyasi parti temsilcileriyle de buluşacak.