BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika Arınç bombası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklamalar geldi. Erdoğan 'paralel' hatırlatması yaparak Bülent Arınç'a yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın Nevruz günü yaptığı açıklamanın yarattığı deprem sürüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir son dakika Arınç açıklaması daha geldi. Erdoğan 'itiraz ediyorsam' dedi ve paralel hatırlatmalı bir cevap verdi.

Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eleştirilerine flaş sözlerle yanıt verdi. Erdoğan şunları söyledi;

-"Eğer itiraz ediyorsam, eğer bazı yanlışlara itiraz ediyorsam, bunu bugüne kadar yakından bilen biri olarak söylüyorum. Paralel yapılanmaya dikkat çekerek söylüyorum. Bir şeye daha dikkati çekiyorum, paralel devlet yapılanmasının özellikle bizlere yönelttiği çağrılara bakarsanız, işte bunlar nerelerle nasıl paslaştığını gayet iyi bir şekilde ortaya koyuyor. "

-"Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem adına, milletim adına, çözüm adına kardeşlik adına yapıyorum.'

-"Dert adamı söyletir. Bu ülkenin ve bu milletin derdini sızısını içimizde hissettiğimiz için söylüyor, yol göstermeye çalışıyoruz. "

-"Meselesi ikbal olanlar, koltuk olanlar bizi anlayamaz. Ucuz kahramanlık sevdalıları bizi anlayamaz. Şahsi meseleleri işin içine katmadan, hükümetimizle bu işi çözeceğiz. Muhalefet bu işe katkı sağlayacaksa buyursun sağlasın. Ama kimse şahsi hırslarını ideolojik saplantılarını, çatışma senaryolarını çözüm sürecinin önüne katmasın.

-'Çözüm süreci benim sorumluluğumda başlamıştır. Bundan sonraki süreçte değerlendirme yapmak her halde benim hakkım hem vazifemdir. "

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kriz 21 Mart Nevruz gününde patladı. Bülent Arınç hiç kimsenin beklemediği bir günde beklenmedik bir patlama yaptı. Arınç, Erdoğan'ın izleme heyetiyle ilgili olumsuz görüş belirten açıklamasına bomba bir yanıt verdi. İşte o sözleri;

-NE ZAMAN EMRETMİŞSE : Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

-KENDİ HİSSİ BEYANLARI : 'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

-SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ : Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız.. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

-İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ : Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı. İzleme heyetindeki isimler yeni isimler değildir. Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir. Cumhurbaşkanımız da bu isimleri kendisi de çok sever ve takdir eder. İzleme heyetindeki kişiler hakkında olumlu düşüncelere sahibiz.

TELEVİZYON PROGRAMINDA ARINÇ NELER DEDİ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bomba etkisi yaratan sözlerinin ardından katıldığı televizyon programı çıkışında yeni bombalar patlatmış ve şunları söylemişti;

-DAVUTOĞLU'NU SAVUNURUM : "Olan bitenler herkesin gözü önünde oluyor ama ben bir hükümet üyesiyim. Benim bir başbakanım var ve bu hükümet 7 aydan beri ülkeyi yönetiyor. İnşallah 2 ay sonra seçimlere gideceğiz ve 7 Haziran'dan sonra da yine Sayın Davutoğlu liderliğindeki hükümetimiz görevine devam edecek. Dolayısıyla ben bir bakan olarak hepimizin başbakanı Sayın Davutoğlu'nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum.

-Bizim Sayın Cumhurbaşkanına sevgimizde, saygımızda hiçbir eksilme olmaz. Yıllardır siyaset arkadaşıyız, 12 yıl başbakanlığımızı yaptı. Çok başarılı bir seçimle de halkımızın seçtiği cumhurbaşkanı oldu."

-"Elbette onun seçimleri, onun gösterdiği yol, verdiği işaret bizim için çok önemlidir. Ama, hükümetimizin de sorumluluğu vardır. Hükümetimizin hem Meclis içerisinde denetime karşı, hem de halka karşı bir sorumluluğu vardır. Ülkeyi yöneten hükümetse, hükümetin alacağı kararlarda, hükümetin yaptığı icraatlarda elbette çok güçlü olması ve bu gücünün de halk tarafından bilinmesi gerekir. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşadlarına, önerilerine, tekliflerine, yeri geldiği zaman da eleştirilerine şüphesiz ihtiyacımız var. Ancak eleştirileri mekanizmasının gazetecilere karşı, ekran önünde, itham edercesine veya hükümeti güçsüz göstermek şeklinde bir kısım insanlar tarafından anlaşılabilecek şekilde yanlış anlaşılmalara yol açmaması lazım.

-BU ÜLKEDE BİR HÜKÜMET VAR : "Herkes çok mutlu olsun, cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz, onun yapacağı hizmetlerin de farkındayız ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Ve bu hükümet seçime gidecek, bu hükümet inşallah 7 Haziran'dan sonra da daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Bu gücümüzün de herkes tarafından bilinmesi lazım" .