BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Somali'ye tam destek

Başbakan Erdoğan, 2. Somali Konferansı'nda katılımcılara hitap etti

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan Somali'de yaşanan insanlık dramını birkez daha gözler önüne serdi.

Somali'nin sesini duyurmak için içten bir mücadele içinde olduklarını dile getiren Erdoğan 'Somali'deki dram sadece Somali'nin değil insanlığın ortak dramıdır. Somali'deki sorun en başta Somali'deki kardeşlerimizin ortak mücadelesi ile çözülecek sorundur. İstanbul zirvesi Somali'nin umudu ve görmek istediği manzaradır. Buradaki manzarayı Somali'ye taşıyarak siz inşaa edeceksiniz. Bizde arkanızda olacağız.' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Somali Konferansı'nda konuştu. İşte konuşmasından satır başları;

Türkiye tarih boyunca Afrika ile işbirliği içinde olmuştur. Ancak son yaşanan kıtlıkla ortaya çıkan yoksullukla ilgilenmenin ötesinde bir şeyler yapılmasının gerekliliğini yüreğimizde hissetttik.

SOMALİ'NİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN MÜCADELE VERDİK

Somali'de yaşanan yoksulluk dramını ulaşabildiğimiz her ülkeye aktardık.

Somali'yi görmeyenlere, görkmek istemeyenlere, Somali'nin sesini duyurmak için samimi içten mücadele içinde olduk. Somali'yi gitmeyen o durumu görmeyenleri durumu anlaması kolay olmayabilir.

ÇOCUKLARIN IRKLARI, MİLLİYETLERİ, RENKLERİ YOKTUR

Çocukların ırkları yoktur. Çocukların millliyetleri yoktur. Çocukların derilerinin renkleri, yaşayacakları ülkeyi seçme imkanı yoktur. Bunu dünde söyledim. Oyuncak, ilaç, kitap, defter kalemden bahsetmiyorum. O çocuklar günde bir lokma ekmek yutamadan uykuya dalıyor ve bazıları sabaha çıkamıyor.

BU İNSALIĞIN ORTAK DRAMIDIR

Somali'deki dram sadece Somali'nin değil insanlığın ortak dramıdır. Somali'deki sorun en başta Somali'deki kardeşlerimizin ortak mücadelesi ile çözülecek sorundur.

Somali'de sorunu çözmek yerine ben sen tartışması yapmak sorunun çözümü için mümkün olmayacaktır.

Biz Somali'nin omuz omuza verdiğini yürüdüğünü görmek istiyoruz. Biz Somali'de kardeşlerin kucaklaştığını görmek bu kucaklaşmaya elimizden gelen dersteği vermek istiyoruz.

ARKANIZDA OLACAĞIZ

İstanbul zirvesi Somali'nin umudu ve görmek istediği manzaradır. Buradaki manzarayı Somali'ye taşıyarak siz inşaa edeceksiniz. Bizde arkanızda olacağız.

Ağustos ayından itibaren artık Somali'nin geleceği bizzat Somali halkı şekillendirecektir.

Somali'de hayatın normalleşmesi için asayiş ve güvenliği sürdürecek milli güvenlik kurumlarına ihtiyaç var.

Biz Türkiye olarak imkanımızla Somalili kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Somali için uluslararsı girişimlerde yer almayı sürdürüceğiz. İstanbul'daki bu anlamlı kardeşlik manzarasının Somali'ye taşınmasını yinelemek istiyorum