BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rusya'ya Münbiç mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi Türkiye'nin Münbiç politikası hakkında konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin Münbiç konusundaki tavrının değişmediğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü Rusya'ya gerçekleştirecek ziyarette Suriye'deki gelişmelerle birlikte Türkiye- Rusya ilişkilerinin değerlendirileceğini söyledi. Erdoğan, Münbiç konusunda Türkiye'nin tezinde bir değişiklik olmadığını; Münbiç'in gerçek sahiplerine bırakılması gerektiğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan, dün TRT ortak yayınında Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Cuma günü Rusya'ya gerçekleştireceği ziyaretin bu açıdan önemli olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Cuma günü Rusya'ya yapacağımız ziyaret, başbakanlığım döneminde kurulan konseyin devamı niteliğindedir. Rusya ile ilişkilerimizi nereye getirdik bunları görüşme imkanımız olacak. Enerji noktası ve bölgedeki sorunlar bizim en önemli başlıklarımızı teşkil edecek diye düşünüyorum. Burada birinci sırada ne var diye soracaksınız. Birinci sırada Suriye'deki gelişmelerdir. Suriye'de şu anda Rusya ve Türkiye'nin önemli bir konumu var. 

"TÜRKİYE'NİN TEZİ MÜNBİÇ"

Genelkurmay başkanımızdan gereken bilgileri aldım. Rusya seyahatimizde o da yer alacak. Münbiç'teki gelişmeler şu anda önemli bir yer tutuyor. İnsani yardım ile iş sanki telafi ediliyormuş gibi gözüküyor ama oranın gerçek sahiplerinin oraya yerleşmesi başından itibaren bizim tezimizdir. Bunların Fırat'ın doğusuna gitme konusunu işlemiştik.

"TEZİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Bizim bu noktada değişim söz konusu değil. Gerçek sahipleri Münbiç'e yerleşsin. Bu üçlü görüşmelerde genelkurmay başkanımızdan aldığım bilgilere göre iyi geçti. Yarın daha fazla bilgi alacağım. Cuma günü bunu sayın Putin ile değerlendireceğim."

Erdoğan TRT'de Kılıçdaroğlu'na çattı!

Erdoğan sordu: Diriliş kaçta başlıyor?