BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan RTÜK'e Kürtçe uyarısı

Erdoğan Diyarbakır'da halka hitaben yaptığı konuşmasının arkasında duruyor. Başbakan RTÜK üyelerini kabulünde "Kürtçe yayınlara izin verilmelidir" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yeni RTÜK Başkanı Zahit Akman ile RTÜK üyelerini kabulünde, "Mevzuata uygun olan yayın kuruluşlarına Kürtçe başta olmak üzere yerel dil ve lehçelerde yayın izni verilmelidir" dediği öğrenildi.

Yerel dil ve lehçelerde televizyon ve radyo yayını yapılmasına yönelik yasal düzenlemenin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Kürtçe başta olmak üzere yerel dil ve lehçelerde yayınlar başlatılmadı.

Başbakan Erdoğan da, bu durumu, yeni RTÜK Başkanı Zahit Akman ile RTÜK üyelerini kabulünde dile getirdi. Erdoğan, yerel dil ve lehçelerdeki yayınların Türkiye'nin AB üyeliği için önemli olduğunu belirterek, "Bu konuda hükümet ve Meclis üzerine düşeni yaptı. Şimdi görev RTÜK'tedir. Mevzuata uygun olan yayın kuruluşlarına Kürtçe başta olmak üzere yerel dil ve lehçelerde izin verilmelidir" dediği öğrenildi. Bunun üzerine RTÜK de, kuruma başvuran 9 yerel radyo ve TV kuruluşuna yazı gönderdi ve eksik evrakını tamamlamasını istedi. 3 Ekim'den önce RTÜK'ün Kürtçe yayın izni vermesi bekleniyor.

Haber: Bilal Çetin
Kaynak: