BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan pusulaya Esma yazmayın uyarısı

Batman’daki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, oy pusulası konusunda seçmene uyarıda bulundu.

Abone ol

Twitter'da yayılan 'oy pusulasına Esma yaz' esprisi Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Espri, Başbakan Erdoğan’ın Mısırlı Esma’ya yazılan mektubu okurken ağlamasına gönderme yapıyor. 

İşte sosyal medyada yayılan bu kampanyayı ciddiye alan Başbakan Erdoğan seçmeni böyle uyardı:

"Oy pusulası üzerinde AK Parti'nin sütununa oyu vururken oraya 'Esma yazın' da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak. Sadece mühür."

Erdoğan, partisinin Batman Valiliği önünde düzenlediği mitingde halka hitap etti. Gezi olaylarının arkasında olmakla suçladığı Gülen'in Türkiye'ye fitne mesajları yolladığını söyledi.Bazı işverenlerin ve medyanın sokakları ateşe verme çağrısı yaptığını belirten Erdoğan, "Bunlar çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler. " dedi. İşte o konuşmadan satır başları:

ESKİ TÜRKİYE'DE YASAKLAR VARDI

30 Mart'ta ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye deyip yolumuza devam edeceğiz. Batman eski Türkiye'nin acılarını çok yaşadı. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Türküler şarkılar yasaktı. Annenin kendi dilinde konuşması yasaktı. OHAL vardı, boşaltılmış köyler yasaklı mezralar vardı.

OHAL'i kaldırın yeter diyordunuz. Kaldırdık mı? Biz onunla yetinmedik. Biz akan kanı durdurduk. Acıları dindirdik, hamdolsun Türkiye bahar iklimi yakaladı. Batman'dan acı haberler gelmiyor. Batman'da artık kepenkler kapanmıyor.

Her ilimizin 1 yıl içinde farklı çehreye kavuştuğunu gördük. 1 yıllık barış ortamında olanları görünce 5 yıl içinde neler olacağını siz düşünün. Önümüzde atacağımız daha çok adımlar var. Süreç muhafaza edilirse göreceksiniz Batman'ın huzuru daha da güç kazanacak. Çözüm sürecini sizler koruyacaksınız.

esma.jpg
Esprinin CHP versiyonu da çıktı. CHP'nin oy pusulasında Atatürk'ün yazılması halinde AB kararıyla hükümet düşeceği yazıldı

BALDIRAN ZEHİRİ İÇERİZ DEDİK

77 milyonu 11 yıl boyunca hep bir ve beraber olarak kucakladık. AK parti olarak bu işi çözeriz dedik. Bedeli ne olursa olsun çözeceğiz, gerekirse baldıran zehiri içeriz dedik. Türkiye gerçekten helalleşiyor, kucaklaşıyor.

Türkiye'nin bu birliğinden ciddi şekilde rahatsız olanlar var. Türkiye'ye aynı dille konuşamayanlar, bu süreçten rahatsız oluyorlar. BDP gerilimi siyaset tarzı yaptığı için rahatsız oluyor. Kanın durması BDP'nin istismar aracını elinden alıyor.

BARIŞ ELDE SİLAHLA OLMAZ

Batman'ın sokaklarını bu denli bozuk olduğunu görünce burada hangi belediyeler var. Dediler ki BDP. Ne kadar ana arter varsa kim kazandırdı? Batman üniversitesini kim yaptırdı? Batman havaalanını kim kazandırdı? Bizden önce buralardan önce olanlar niçin Batman'ın yüzüne bakmıyordu? Biz size aşığız. Dertliyiz dertli.

BDP kürtlerin temsilcisiyiz diyor, Bugüne kadar ne yaptın? Onlar adına ne yaptın elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka ne yaptınız?

Barış elde silahla olmaz. Barış kavli leyyin ile olur, tatlı dille olur, hizmetle olur. İşte biz sizi seviyoruz. İşte barışın temsilcileri burada. Bu ülkede barışın teminatı biziz. Onun için bu reformları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.

batman.20140314151908.jpg

MHP şehit cenazelerini istismar ediyor. CHP'yi konuşmaya gerek yok. Akşam başka sabah başka. Artık Pensilvanya'dan kasetler geliyor. Kasetlerle işi götürmeye çalışıyor.

OY PUSULASINA ESMA YAZIN DİYEBİLİRLER

Bakınız, seçimde bunlar sizi yanıltabilir. Başka oyunlar oynarlar. Oy pusulası üzerinde AK Parti'nin sütununa oyu vururken oraya 'Esma yazın' da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak. Sadece mühür.

Ablalar size geliyor mu? Ablalara hangi yüzle geliyosunuz? Senin hocan başını açman için fetva veren adamdır defol deyin bunlara.

Bunlarda yalan var, iftira var takiye var, iftira var, fesat var. Peygamberimizi miraçtan indiriyor, kamyonete bindiriyor ve onunla beraber yürüyorlar. Ne diyor. Cebrail parti kursa ona bile oy vermem diyor. Bu nasıl benzetme, bunu nasıl söylersin, iyice burada dağıtma var.

CHP'nin genel müdürü bayrak noktasında AK partiyi eleştiriyor bayrağın kadrini bilmiyor diyor. Hakkari'ye gittin bir tane bayrak dalgalandıramadın.

SİZİN BEDDUALARINIZ TUTMAZ BE

Bunların okullarında çocuklarınız varsa çekin alın. Devleteni okulları bize yeter. Hafta sonu ücretsiz olarak takviye kursları vereceğiz. Yavrularımızın sömürülmesini istemiyoruz. Sizin bedduaların tutmaz be. Buradaki abilerin ablaların duaları yeter. Ne mazlumlar var. Filisitin'den Suriye'den Myanmar'dan dular geliyor. Onlar bize yeter.

PENSİLVANYA GEZİ OLAYLARININ ARKASINDA DURUYOR

Pensilvanya'daki zatın suriyeli çocuk için gözyaşı döktüğünü duydunuz mu? Mesele istismar olunca Gezi olaylarının arkasında duruyor. Fitne mesajları gönderiyor. Pensilvanya, Gezi olaylarının arkasında duruyor. Buraya fitne mesajları gönderiyor.

batman1.jpg

TAŞ KALPLİLER

Bazı kendini bilmez işverenler de sokakları ateşe verme çağrısı yapıyor. Malum medya, densizce, hayasızca, edepsizce günlerdir sokaklarda çatışma çağrısı yapıyor. İnanın bunların gözyaşı sahte. Bunlar çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler. Bunların çocuklara gerçekten merhameti olsaydı, o merhameti biz Mısır'daki, Filistin'deki, Suriye'deki çocuklar için de görürdük. Bunların çocuklara gerçekten acımaları, merhametleri olsaydı biz bunu çözüm sürecinde görürdük ama göremedik. Şehit polisimiz ve burak kardeşimiz için rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Biz bütün adımlarımız güvenlik içinde atacağız. Pensilvanya bunların yanındadır.