BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.389,46
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da Wushu şöleni başladı!

52 ülkeden 1000’e yakın sporcunun katıldığı Dünya Gençler Wushu Şampiyonası dün yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Abone ol

Türkiye’nin turizm kenti Antalya, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. 52 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı Dünya Gençler Wushu şampiyonası Kepez Kapalı Spor Salonu’nda dün akşam gerçekleşen açılış seremonisi ile başladı. Dünya Wushu Federasyonu Başkanı Yu Zaiqing, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ve tüm ülke sporcularının hazır bulunduğu seremoni renkli görüntülere sahne oldu.

Gecenin açılış konuşmasını Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz yaptı. Akyüz konuşmasında Türkiye’nin Wushu konusunda dünyada prestijli bir noktada olduğuna değinerek, Türk sporcuların her şampiyonaya büyük bir konsantrasyon ve dikkatle hazırlandığını ve bunun neticesinde de büyük başarıların elde edildiğini söyledi. Akyüz; Türkiye’nin bu gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduğunun altını çizerek, daha büyük organizasyonların da müjdesini verdi.

Abdurrahman Akyüz’den sonra söz alan Dünya Wushu Federasyonu Başkanı Yu Zaiqing sözlerine Türkiye Wushu Federasyonu’na teşekkür ederek başladı. Dünyada her geçen gün popülerliğini arttıran ve gelişen wushu sporunun böyle büyük organizasyonlara ihtiyacı olduğuna değinen Zaiqing, Türkiye’nin bu konuda gösterdiği çabanın ve hassasiyetin de tüm wushu camiasında yankı bulduğunu dile getirdi.

Konuşmalardan sonra renkli görüntülere sahne olan etkinlikler Mehter gösteri ile başladı. Mehter takımı coşkulu performanslarının ardından tüm ülke misafirlerinden büyük alkış topladı. Daha sonra Çin Wushu Milli Takımı nefes kesen bir gösteriye imza attı. Wushu Rüzgarı isimli gösteride Çinli sporcular tüm hünerlerini sergilediler.

Sema gösterisi büyüledi

Sema gösterisi ile devam eden organizasyon yabancı ülke sporcularına unutamayacakları bir gece yaşattı. Türk kültürünün ve Mevlevilik felsefesinin bir parçası olan sema gösterisi izleyenleri büyüledi.
Şampiyonanın en iddialı takımı Türkiye
Etkinlikler Malezya ve İran milli takımlarının Wushu gösterileri ile Akçaabat Folklor ekibinin şovuyla devam etti. Daha sonra Türkiye Wushu Milli Takımının şovuna sahne olan Kepez Kapalı spor salonu son dünya şampiyonu Elif Akyüz’ün gösterisi ile coştu. Binlerce sporcunun 5 gün boyunca yarışacağı şampiyonanın en iddialı takımlarından biri de hiç şüphesiz Türkiye. Geçtiğimiz ay Bosna Hersek’te düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda Sanda Qında ve Taolu dalında 19 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya ile takım halinde birinci olan Türk Wushu takımı, daha önce yapılan dünya şampiyonalarında da altın madalya kazanarak bizlere büyük bir gurur yaşatmıştı. Bu şampiyonada çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefleyen Türkiye Milli Wushu Takımı, tüm branşlarda altın madalya için ter dökecek.

Haluk Levent şarkılarını Antalyalılar için söyledi

Gecenin belki de en büyük sürprizi; şarkılarıyla gönüllere taht kuran ve yaptığı her işte adından sıkça söz ettiren sanatçı Haluk Levent oldu. Haluk Levent, açılış gecesinde Kepez Kapalı Spor Salonu’nda en sevilen şarkılarını Antalyalılar için seslendirdi.

Müsabakalar 18 Mart’a kadar sürecek

Her gün saat 09:00-12:00 ve 15:00-19:00 arasında gerçekleşecek olan müsabakalarda sporcular 5 gün boyunca ter dökecek. Özellikle müsabakalarda kullanılan kılıç ve mızrak gibi silahlar da turnuvaya ayrı bir heyecan katacak.

Wushu hakkında

Kelime anlamı Savaş Sanatları olan Wushu, 5.000 yıllık bir tarihe sahip Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında Kung-Fu olarak bilinen tüm dövüş sanatları Wushu sanatının ve sporunun içerisinde yer alır. Gerçekte saldırı ve savunmanın yanında, akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi Wushu altında toplanır.