BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

12 ülke 7 gündür o uçağı arıyor

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e giderken altı gün önce kaybolan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e giderken altı gün önce kaybolan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor.

Yedinci güne giren arama çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri aktaran Malezyalı sivil havacılık yetkilileri, uçağın radardan kaybolduktan sonra 4 saat daha uçtuğu yönündeki bilgiyi yalanladı:

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

“Uçağın radardan kaybolduktan sonra bir kaç saat daha uçmaya devam ettiği yönünde dün ortaya atılan raporlar gerçeği yansıtmıyor. İrtibata geçtiğimiz Boeing ve Rolls Royce bu iddianın doğru olmadığını açıkladı.”

“ABD’li meslektaşlarımızla yakın irtibat halindeyiz. Bu konuda ABD uydusundan işimize yarayacak tüm bilgileri bekliyoruz. Bu bilgiler uçağın düştüğü yeri tespit etmeye yardımcı olacak.”

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın batıda Malakka Boğazı’na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü. Bunun üzerine arama çalışmaları Andaman ve Çin Denizi’ne doğru genişletildi.

12 ÜLKE, 42 GEMİ, 48 UÇAK

239 yolcusuyla kaybolan Malezya uçağını arama çalışmaları 12 ülkeden 42 gemi ve 48 uçakla devam ediyor.

Amerikan terörle mücadele uzmanları pilotun ya da bir yolcunun uçağın yerinin bulunmasını engellemek için radyo vericililerini kasten kapatmış olabileceğinden şüphelendiklerini dile getirdi.