BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan PKK'lılara mezar istedi

BDP'li Sırrı Sakık öldürülen teröristler içi Başbakan Recep Tayyi Erdoğan'dan mezar talebinde bulundu

Abone ol

BDP'li Sırrı Sakık dün Başbakan'dan Kazan Vadisi’nde öldürülen 8 İranlı PKK’lının mezar sorununun çözülmesini istedi...

Sırrı Sakık, Erdoğan’ın yanına giderek iki ay önce Kazan Vadisi’nde öldürülen 8 İranlı PKK’lının mezar sorununun çözülmesini istedi. Erdoğan da Bakan’a çözüm için talimat verdi.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

TSK’nın Kazan Vadisi’nde yaptığı operasyonda ölen İran uyruklu PKK’lıların nereye gömüleceğiyle ilgili kriz, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözülüyor. BDP’li Sırrı Sakık, 52 gündür Malatya’da morgda bekletilen cenazelerin ailelerine verilmesiyle ilgili Erdoğan, İçişleri Bakanı Şahin ve bazı hükümet üyeleriyle görüşmeler yaptı.

İRAN KABUL ETMEMİŞTİ

BDP’liler, İran’ın kabul etmediği cenazelerin, ailelerin isteği üzerine, sınıra yakın yerde toprağa verilebilmesini istedi. Şahin ise 24 Ekim’de Adalet Bakanlığı’nın çıkardığı Adli Tıp Yönetmeliği’ni okudu ve cenazelerin bulunduğu ilin mülki amirinin göstereceği yerde toprağa verilebileceğini belirtti. BDP’liler, ilk otopsinin Çukurca’da yapıldığını ve olay yerinin Hakkâri sınırları içinde bulunduğunu söyledi.

AİLELERİ MEZAR İSTİYOR

Şahin, Adalet Bakanı’yla görüşeceğini bildirdi. BDP’li Sakık, ameliyat sonrası ilk kez önceki akşam Meclis’e gelen Erdoğan’la da konuyu görüştü. Sakık, “Bu aileler de bayramda çocuklarının ziyaret edecekleri bir mezarı olsun istiyor” dedi. Erdoğan, Ergin’e ve Şahin’e ‘çözüm’ talimatı verdi. Radikal'in haberin göre Şahin, dün BDP’li Pervin Buldan’ı arayarak, gerekli düzenlemelerin yapılacağını iletti.

İNSANLIK ADINA

Vatan'a konuşan Sırrı Sakık, konuyla ilgili şunları söyledi: "İnsanlık adına Sayın Başbakan'dan bir ricada bulundum. Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda 52 gündür bekleyen cesetler var. İran bunları kabul etmiyor. Aileleri arada sırada da olsa çocuklarının mezarının başında dua edebilmek için cenazelerin Hakkari ya da Ağrı gibi İran sınırına yakın bir ilde toprağa verilmelerini istiyor. Adalet Bakanlığı genelgesi ise bu cenazelerin ancak Adli Tıp kurumu bulunan bir ilde defnedilebilmelerine imkan tanıyor. Sayın Başbakan yakından ilgilendi ve sorun çözülecek dedi."