BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Obama'ya Gazze telefonu

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Gazze'yi konuştu.

Abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan, Gazze’deki gerilimin tırmanışa geçmesi nedeniyle akşam saatlerinde ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan, her iki liderden bölgede ateşkesin sağlanmasını istedi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada görüşmede, her iki lider de, mevcut gerilimin, hem Filistin’le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirtildi.
 
Açıklamada, Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağladığı; ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade ettiler.

ATEŞKES SAĞLANSIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı.
 
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin, gerilimin daha da vahim bir hal almaması için ateşkes sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladılar.
 
Erdoğan ve Putin'in, görüşme sırasında, Gazze'yle ilgili yaptıkları temaslarla ilgili olarak birbirlerine bilgi verdikleri, 3 Aralık 2012'de Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle İstanbul'da bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını da ifade ettikleri öğrenildi.