BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o kadın gazeteciye sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Ayşenur Arslan'a başörtülü kadınlarla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halk TV'deki programında "Bir kadın başını örttüğü zaman özgürlüğünden vazgeçiyor demektir." diyen Ayşenur Arslan'ı sapık zihniyetli ve köksüz olmakla eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Mercedesi sattırmasını yadırgayan Erdoğan, "Senin bineceğin mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?" dedi.

Erdoğan, Rize Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar.

GÜLEN'E GÖNDERME

Bugün açılışını yaptığımız 122 trilyonluk 26 ayrı eserin Rizeli hemşerilerimize hayırlı olsun. Bizim alametifarikamız hizmettir. Ama Pensilvanya'dakiler gibi değil, farklıyız. Biz eserlerle yad edileceğiz. 12 yılda Rize'de 9 katrliyonluk yatırım yaptık.

Denilmez denilen dağları delerek yol yaptık. Biz göreve geldiğimizde 20 km yol bölünmüş yol vardı. 12 senede 96 km bölünmüş yol yaptık. Rize ile Artvin'in ortak kullanabilmesi için havalimanı yapımını başlattık.

AYŞENUR ARSLAN'A TEPKİ

Ana muhalefetin lideri benim milletimle biraraya gelmenin demokrasiye zarar verdiğini söylüyor. Demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Hatta daha ileri gidip, ana muhalefetin terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, silahlı yada silahsız mücadeleye davet etmişti. Aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce Sovyetler Birliği dönemine övgü düzüp, milletimizi tahkir ederek demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Bu gazeteci geçtiğimiz günlerde ana muhalefetin tv'sinde ne diyor biliyor musunuz "başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir" Bunlara gereken dersi 7 Haziran'da vermelisiniz. Parakende değil toptan ders vermeli. İçlerindeki inanç düşmanlığını bastıramıyorlar.

DEMİRTAŞ'A 'DERS VERİN' ÇAĞRISI

Şimdi birisi çıkmış işçilerin kabesi Taksim'dir diyor. Ah benim Kürt kürdeşlerim. Kürt kardeşim inancına sahiptir. Kalkıp Kabe'yi Taksim' olarak gösterenlere gerekli dersi verecek misiniz?

rize.20150511160841.jpg

CHP ANKARA 1. SIRA ADAYI

Ana muhalefet partisinin Ankara’da hem de listenin ilk sırasında milletvekili bir bayan var. Bu aday kim biliyor musunuz? 28 Şubat döneminde insanlarımızın inancına, bilhassa başörtülü kızlarımıza yönelik baskıların en büyük savunucusudur.

Biliyorsunuz başörtüsünü serbest bırakmak için bir anayasa değişikliği yapmıştık. Hani meşhur 411 el kaosa kalktı diye başlığın atıldığın o günü hatırlıyorsunuz değil mi? AYM bu değişikliği iptal etmiş, o zaman genel başkanı olduğum partiye kapatılma davası açıldı.

PROBLEM BU SAPIK ZİHNİYETLERDE

Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki başörtü düşmanlığını, inanç düşmanlığını saklayamıyorlar, bastıramıyorlar. Başörtülü, başı açık, bunların hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bunların arasına niye ayrımcılık sokuyorsunuz? Niye ayrımcılık tohumları atıyorsunuz? Yoksa başörtülü, başı açık, aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi. Tam aksine bir aydınlık çağda yürüyor. Ama bunların kafası karanlık, zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök. Köksüz. Sıkıntı burada.

İMAM HATİP ORTA KISMINI KAPATACAKLAR

Birisi çıktı ne diyor, çok önemli. “İmam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız” diyor. Bunu kim diyor? CHP. Fakat şöyle de kamufle ediyor 1+8+4. Ana muhalefetin sayın başkanı, biz bu oyunu daha önce gördük.

İMAM HATİPLİ HARVARD'DA BAL GİBİ OKUYOR

Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika’da, İngiltere’de okuyabildiler ama burada okuyamadılar. E erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puanı olmasına rağmen o da katsayıya takıldı. O da gitti ABD’de lisans eğitimini aldı, Harvard’da master’ını bitirdi. E niye kıskanıyorlar işte, mesele bu. İmam hatipli Harvard’da nasıl okur? Okur işte bal gibi okuyor.

NE YAPTI SANA DİYANET?

Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar? 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?

BİNECEĞİN MERCEDES'İN FİYATI NE?

Kaynağın bir tanesi de ne biliyor musunuz? Diyanet işleri başkanımız, tutmuş o Mercedes arabayı ben satılsın dedim diyor ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, ben derdim ki ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğin mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?

BUNLAR ŞAKLABAN

Bunlar şaklaban. Bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ellerindeki belediyelerin olduğu yerler pisilikten geçilmiyor. Suistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları dolaşın çöplükten geçilmiyor. Adeta İstanbul'u belediye başkanı olarak aldığım zaman İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum, çöp dağları.

MUSLUKLARINDAN KAN AKIYOR

İşte Van'da bilboardlara ne asmışlar, musluklarından kan akan bir Van. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Musluklardan bulanık, çamur suyu, yosunlu su aktığını biliyorum ama kan aktığını hiç görmemiştim ama bunlarınkinden akar.

PARELEL ÖRGÜT BUNLARA LOJİSTİK SAĞLIYOR

Hani Diyarbakır Belediyesi’nin arka kapısından giriyorlardı ya. Kimler kimlerle el tutuştu. Aslında bu oyun yeni değil 200 yıldır tekrarlanıyor. Milletimiz her defasında bunlara dersi verdi. İnşallah bir kere daha birliğinden kardeşliğinden yana oy kullanacak. 7 haziran seçimleri yeni Türkiye’nin inşası yolunda da önemli bir dönemeç olacak.

SİYABETİN DE BİR DÜRÜSTLÜĞÜ VAR BE

0’li yılları 90’lı yılları hatırlayanınız var. Lütfen o yılları gençlere anlatın. Hastanede yaşadıklarınız yollarda çektiğiniz çileleri anlatın. Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var. İngiltere’de 3 parti seçimi kaybettikleri için 3 saat içinde istifa ettiler bizimkiler yapabilirdiler mi ? Ben ne diyordum hatırlayın. ’Partim birinci olmazsa ertesi gün istifa edeceğim’ diyordum. diğerlerine ‘siz de istifa etmeye hazır mısınız?’ diyordum. Şimdi aynı şeyi başbakan söylüyor. Siyasetin de bir dürüstlüğü var be. Siyasetin de onuru var. Batılı bunu gösteriyor da siz niye gösteremiyorsunuz?

MEYDANLARA ÇIKIP KONUŞMA HAKKIMI ELİMDEN BUNLARIN HİÇBİRİ ALAMAZ

Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın’ diyorlar. Millet, bu meydanlara çık diye bana bu oyu verdi. Bu milletin içinden çıkan cumhurbaşkanına hangi hakla yasaklama yoluna gidersiniz. Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Vatana ihanetten başka cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Benim bu hakkımı elimden bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek.