BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında çok sayıda yeni uygulamayı açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, şehit ve gazi yakınlarına 65 yaş üstü vatandaşlara, engelli vatandaşlara ve engelli öğretmen adaylarına yönelik müjdeler verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Ben sosyal yardımlar konusunda bazı önemli müjdeleri açıklamak istiyorum" dedikten sonra güzel haberleri böyle duyurdu:

ÜCRETSİZ SEYAHAT

Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne-babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklardır.

ENGELLİLER

Engelli kardeşlerimiz aynı şekilde, Devlet Demiryolları'nın şehir içi ve şehirler arası hatlarında, deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilecekler. Buraya bir farklılık daha getiriyoruz, ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetten istifade edebilecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS'TA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Avcı, “İl içi yani, aynı ilde ama birbirinden uzak ilçelerde çalışan eşler, sağlık durumu bunlarla ilgili yine var ama Şubat döneminde açıktan atama söz konusu değil. Ağustos’ta inşallah, yeni sınav sonucuna göre atamalar yapılacak.” diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞA MÜJDE

65 yaş üstü vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları'nın şehir içi hatlarında  deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edebilecek. Yani belediyeler arasındaki farkı ortadan kaldırıyor, tüm Türkiye'de yaşlılarımıza ücretsiz seyahat imkanı getiriyoruz. Saat uygulaması yok, onu kaldırıyoruz. Dileyen, dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları ve deniz yollarının şehirler arası hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edebilecekler. Bugüne kadar yüzde 20 gibi bir uygulama vardı, bunu yüzde 50'ye çıkardık. Dostlar, kardeşler, akrabalar, dede ile torun, nine ile torun arasında ulaşım engelini artık kaldırıyor, bu şekilde sevenleri birbiriyle buluşturuyoruz. Bu bizim boynumuzu borcu, sosyal devlet olmanım gereğidir. Bu imkanlar şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve yakınları, engelli kardeşlerimiz, yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz için annelerin ak sütü kadar helal bir uygulamadır. Bu imkanlardan yararlanacaklara hayırlı olmasını diliyorum. Tabii muhalif anlayışlar, zihniyetler yine konuşacaklardır. Değerli kardeşlerim yolcu yolunda gerek. Hiç kafanıza takmayın, biz işimizi biliyoruz. Dünyada, özellikle de Eurozone bölgesinde bu denli sıkıntıların yaşandığı dönemde işte Türkiye'nin uygulamaları bu, onlar bunları yapmıyor. Oralarda bunlar yok. Farkımız burada.''

8115 ENGELLİ İŞE ALINACAK

Şimdi 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz. 2012'de yapılan merkezi sınav esas alınarak ÖSYM aracılığıyla Mart ayında 8 bin 115 kardeşimizi inşallah işe yerleştireceğiz. Bu güzel gelişmenin, bu müjdeli haberin de engelli kardeşlerime, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

ENGELLİ SINAVINA GİRENLERİN ATAMASI YAPILACAK

Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2012'deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların öğretmen olarak atamalarını gerçekleştireceğiz.

ENGELLİ BAL GİBİ ÖĞRETMEN OLUR

Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi öğretmen olur hem de çok iyi öğretmen olur. İnşallah bunun da ilk adımını böylece atıyoruz. Engelli kardeşlerimize 'Ne yapalım biz kader mahkumuyuz' ifadesini söyletme hakkına hiçkimse sahip değil. Çünkü bu insanlar şunun idraki ve iddiası içindedir; ' Ben bu ülkede tüm vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum.' Kendini yetiştirmiş, bu kabiliyeti var. Sen nasıl olur da 'kader mahkumu' diyerek onu bir kenara itersin. Öğretmenlik mesleğini icra edebilecek olan engelli kardeşlerimizi de biz milli eğitimde istihdam ediyoruz.

ENGELLİ EĞİTİM AYLIK MASRAFI DEVLETTEN

Bir başka güzel adımı da bugün atıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde engelli bireylerin eğitimine de özel önem verdik. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından her ay 245 bin engelli kardeşimize özel eğitim hizmeti sunuyoruz. Bu eğitimin aylık tutarı, 105 milyon liradır. Tamamı tarafımızdan karşılanıyor. Bu okullarımızda özel eğitim öğretmeni açığı yaşanıyordu. Şimdi ihtiyacı gidermek amacıyla MEB tarafından belirli branşlardaki öğretmenlere yönelik olarak sertifika programları başlatıyoruz. Böylece engelli kardeşlerimizin eğitiminde önemli bir engeli daha geride bırakıyoruz.

İL İÇİ ÖZÜR GRUBU ATAMALARI

Bu yıl Şubat ayında da eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapacaklarını daha önce duyurduklarını, bu atamaların gerçekleştiğini belirten Erdoğan, 8 bin 286 öğretmenin başvurusunun değerlendirildiğini, 7 bin civarında  öğretmenin tercihlerine yerleştirildiğini söyledi. Erdoğan, dün itibarıyla il içi mazeret atamalarının başlatıldığını, bu ayın sonuna kadar il içi atamaların yapılacağını ifade etti.