BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu DHPK-C ile vurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında Türkiye'yi karalamakla suçladığı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ülke dışında bahsettiği Türkiye'deki 4 tutuklu gazetecinin DHKP-C üyesi olduğunu açıkladı.

"DHKP-C’ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunu da yapar" diyen Erdoğan, CHP liderine örgütlere duyduğu sempatinin kaynağını sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, konuşmasına Cilvegözü sınır kapısında dün meydana gelen patlamayla başladı.

"Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız" diyen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Suriye tarafından gelen bir araç bizim gümrük kapımıza kadar ulaşabildi. Burada infilak ettirildi. Üç bakanımız olayla birlikte hemen Hatay'a gönderildi. Burada son derece detaylı bir şekilde incelemelerini sürdürüyorlar. Bu patlamayı siyasi bir çıkar konusu olarak görüp, bununla ilgili yapılan konuşmalar, ne insafla ne insanlıka bağdaşır.

TEREDDÜTSÜZ GEREKENİ YAPACAĞIZ

Suriye'de bu kadar yoğun çatışmalar yaşanırken, Türkiye'nin bunlardan etkilenmemesi malesef mümkün değil. Olayın aydınlığa kavuşmasıyla ilgili olarak sabırla ve sağduyuyla bekleyeceğiz. Hadise aydınlatıldığında ise hiç tereddütsüz gerekeni yapacağız."

AB'YE TERÖR ELEŞTİRİSİ

BD büyükelçiliğine düzenlenen intihar saldırısında yaralanan Didem Tuncay'a şifa dileyen Erdoğan, teröristlere ses çıkarmayan AB'ye sert sözlerle yüklendi:

MUHABBET NEDİR?

"Soruyorum: Bu muhabbet nedir? AB ülkeleri ile terör ve teröristler arasındaki bu muhabbet nedir? Bu muhabbet daha ne kadar devam edecek? Bu örgütü terör örgütü olarak ilan edeceksin, ama herhangi bir yaptırım uygulamayacaksın… Bu kalleşçe saldırılara daha ne kadar göz yumacaksınız?  Bu nasıl özgürlük ki masum insanları kalleşçe katletmeyi mazur görüyor.

98’de Denizli’nin Tavas İlçesi’nde teröristler gasp eylemi yapıyor, 2 eve zorla giriyor. Çatışma çıkıyor. 2 er şehit oluyor. Teröristlerden biri Avrupa’da tespit ediliyor, tutuklanıyor. Ama Almanya’nın girişimleriyle bu terörist serbest bırakılıyor. Teröristin 7 yaşında çocuğu var diye kamuoyu oluşturup bu azılı canileri bağırlarına basıyorlar.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Bugün bize yarın kesinlikle bumerang gibi onlara dönecektir. Ve bunun altından da kalkamayacaklardır. Bizim buna tahammülümüz kalmamıştır. Ne 54 yıldır sudan bahanelerle kapıda bekletilmeye ne de teröre gösterilen müsamahaya tahammülümüz kalmamıştır. Şu anda siyasi engellemeler kalksa biz 12 ayda 10 faslı, 18 ayda 15 faslı açabilecek durumdayız. AB engel çıkarıyor diye biz yerimizde saymıyoruz. Türkiye olarak tüm kurumlarımız, AB standartlarında, hatta standardın da üzerindedir. Reformlarımızı, düzenlemelerimizi kararlılıkla yerine getiriyoruz. Çünkü nerede, neyin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Buna göre adımlarımızı atıyoruz. Bizim istikametimiz bellidir, çok ama çok nettir. Bin yıldır olduğu gibi biz doğudan batıya akmaya devam ederiz. Mecramızın önüne engel çıkarsa mecra değiştirir, ama istikamet değiştirmeden yolumuzda kararlılıkla yürürüz. "

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışında sürekli Türkiye'yi şikayet etmesine ateş püsküren Erdoğan, hedefindeki ismi DHKP-C ile vurdu:

DHKP-C'YE ÜYE OLURSA ŞAŞIRMAYIN

"CHP genel başkanı Türkiye'yi gazetecilerin hapiste olduğu ülke diye tanıtmaya devam ediyor. Kendi ülkesini karalamak için istismar ettiği gazetecilerin 4 tanesi saldırı düzenleyen o malum örgütün üyesi. Sıkılmasa bir müdet sonra terör örgütü nerede üye olayım diyecek. DHKP-C’ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunu da yapar. Legal olmadığı için yapar bu tavrı.

ÖRGÜT MENSUBU AVUKATLAR İÇİN YAPTIĞI AÇIKLAMA ORTADA

Örgüt mensubu avukatlar için yaptığı açıklama ortada. Bunlar nasıl avukat ki çelik kapılarla güvence altına alınmış, Güvenlik güçlerimiz içeriye girince diskler, evrakları yakılmaya çalışırken gördüler. Ve bunlar savunuluyor. Bunlar avukat diye bunlara söz söylenmeyecek mi? Herhangi bir cezai müeyyideye tabi olmayacak mı? Onlar da bunun bedelini görecek. Suçluysa bedelini ödeyecek. Biz Kılıçdaroğlu'nun sempatisinin kaynağını merak ediyoruz. Neden terör örgütüne avukatlık yapıyor, sözcülük yapıyor inanın bunun sebebini merak ediyoruz."

ÇKP'NİN ÜYE OLMADIĞINI BİLMİYOR

CHP lideri, ciddi bir zihin tutulması yaşıyor. Hükümet, devlet kavramları konusunda da ciddi bocalama yaşıyor. Yurt dışında kendi ülkesine haksızlık yapıyor. G. Afrika'da Genel Kurulu yapılan Sosyalist Enternasyonal bildirisine imza attılar. İsrail'in Gazze'de yaptıklarını, Türkiye'nin de Kürtler'e yaptığını iddia eden metne imza atıyorlar. Beyefendi orada da genel başkan yardımcısıymış. CHP Genel Başkanı ve Yardımcısı Sosyalist Enternasyonalde birlikte çalışıyoruz dedi. Yorgo Papandreu İstanbul'a gelince aradım dedim gel bi kahve içelim. Geldi konuştuk, sordum Çin Komünist Partisi SE'ye üye mi? Güldü.

ESAD CHP'YE MİNNETTAR

Sosyalist Enternasyonal'in 4-5 Şubat tarihlerinde toplandığını ve CHP'nin, bildirideki Suriye ile ilgili ifadeyi değiştirdiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 

''Bildiride, Beşar Esed ile ilgili ifadeleri yumuşatmışlar. Köşeliydi, şimdi yuvarlak olmuş. Tebrikler... Suriye'nin eli kanlı diktatörü, 70 bine yakın masumun katili emenim ki CHP'ye minnettar olmuştur. Portekiz'de Suriye'nin zalimini kahramanca savunanlar, kendi ülkeleri için aynı kahramanlığı göstermiyorlar. Dedim ya hükümet ile ülke kavramını CHP Genel Başkanı birbirine karıştırıyor. Hükümeti eleştireceğim derken kendi ülkesini yerden yere vuruyor. Portekiz'de Sosyalist Enternasyonal toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, oradaki üyelerin, kendi değimiyle yoldaşların güzünün içine baka baka kendi ülkesini karalıyor. Siz uluslararası bir toplantıya gidiyorsunuz, orada söz alıyorsunuz kürsüye çıkıyor ve kendi ülkenizin ne kadar kötü durumda olduğunu doğru olmayan rakamlarla aktarıyorsunuz. Ardından da çıkıp Esed ile ilgili bilgileri nasıl değiştirdiğinizi övüne övüne kamuoyuna açıklıyorsunuz. Bu tavır 76 milyonun tamamına haksızlıktır, ağır bir saygısızlık ve hakarettir. 

Biz CHP Genel Başkanı'nın, kendi ülkesini karaladığı için değil, bu ülkenin Anamuhalefet Partisi, uluslararası arenada bu hallere düştüğü için rahatsısız. Onu orada dinleyenler eminim ki 'Bir insan kendi ülkesine bu haksızlığı yapar mı' demişlerdir. Çünkü uluslararası siyaset terbiyesinde, bu anlayış var. Hiçbir ülke kalkıp da iktidar olmasa bile ülkesi için bu tür karalamaların içine girmez. İspanya'nın, Yunanistan'ın, Portekiz'in temsilcileri, küresel krizde çok büyük başarı kaydeden Türkiye'nin bu kadar karalanmasına, 'Bu yoldaşın kendi ülkesinden bile haberi yok' demişlerdir.

Avro bölgesinde 2012 yılının ilk üç döneminde büyüme oranları yüzde eksi 0.1, yüzde 0.5, yüzde eksi 0.6. Peki Türkiye'de yüzde 3.4, yüzde 3, yüzde 1,6. Ekim ayında avro bölgesinde işsizlik oranı yüzde 11,7. Türkiye'de ise 9,1. Avro bölgesinin ortalamasının altındayız. Kamu kesimi toplam borcunun milli gelire oranı Japonya'da yüzde 236, İtalya'da yüzde 126, ABD'de yüzde 107, Fransa'da yüzde 90, Almanya'da yüzde 83. Peki Türkiye'de, yüzde 38..Türkiye'nin 10 yıl önce 23,5 milyar dolardan aldığı IMF'ye olan borcu 860 milyon dolara indirdi. Mayıs ayında da sıfırlayacağız.

GİTTİĞİ HER YERDE ÜLKESİNİ KARALIYOR

Kılıçdaroğlu gittiği her heryerde Türkiye ekonomisin kötülemek gibi gaflete düşüyor. Yurt dışında alay konusu olmasını içimize sindiremiyoruz ve bundan rahatsız oluyoruz."