BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan muhalefete salvo

Hakkari gezisini 'Biz söyledikten sonra gitti' diye eleştiren muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan rakiplerine şöyle seslendi: Peki siz niye gitmiyorsunuz?

Abone ol

AK Parti Grup Toplantısında partililere ve konuklara seslenen Başbakan Recep Erdoğan,konuşmasında "Kalkınma yolunda dev hamleler atıyoruz" dedi. Güven ve istikrarın kalkınmayla doğru orantılı olduğuna işaret eden Erdoğan, sözü dün yaptığı Hakkari gezisine getirdi. "Hakkari'de yaşanan olayları büyük bir dikkatle takip ediyoruz" diye konuşan Başbakan, çevreye habersiz gittiklerini söyledi. Bazı hazırlıkların yapılmasını istememediklerini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

İstedik ki, insanlar telaş yapmasın. Çok da isabetli oldu. Şu anda idari ve adli çalışmalar sürüyor. Fakat öyle farklı yaklaşım içerisinde olanlar var ki, 'Neden olaylar meydana çıkmıyor' gibi bir gayretin içerisindeler. Bizler bu olaylar olduğu andan itibaren bir kararlılığı ortaya koyduk. Dedik ki, 'Biz bu işi sonuna kadar takip edeceğiz. Kimse bizden bir kayırmacılık beklemesin. Bunun ucu nereye dayanırsa dayansın sonuna kadar kovalayacağız'...

PUSLU HAVAYI SEVENLER

Bazı çevrelerin puslu hava beklentisi içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, "İllegaliteyi legaliteyi dönüştürme çabası içerisinde olanlar var. Bu siyaset üstü bir meseledir. Burada tüm siyasi partilerin ortak bir çalışma içerisinde olması gerekir. Bizler yol haritamızı kendimiz belirledik. Biz sloganlarla değil icraatlarla ülke yönetmeye geldik" dedi. Duygusallıkla olayların heyecanı içerisinde yorum yapmanın yanlış olduğunun altını çizen Erdoğan devamla şunları söyledi:

SAĞIR BİR İKTİDAR DEĞİLİZ

Önemli olan adil olan kararın çıkmasıdır. Yargı olarak verilecek kararlara herkes saygı duymalıdır. Biz söylenmesi gerekenleri oradaki kardeşlerimizle paylaştık. Bu bir duyarlılığın ifadesidir. Biz milletimizin sesine sağır bir iktidar olmadık; olmayacağız. Bu böyle biline. 73 milyon evladıyla milletimizin her evladı bizim için aynı mesafedir. Bizim felsefemiz yaradılanın yaratandan dolayı hoşgörülmesidir.

SEN NİYE GİTMİYORSUN?

Bazı siyasilerin 'Biz söyledik ondan sonra Hakkari'ye gittiler' sözlerini 'şecaat arzederken sirkatin söylemek' olarak nitelendiren Erdoğan, "Peki sen niye gitmiyorsun?' cevaplandırdı. Başbakan olarak 81 vilayetin hepsine gittiğini anlatan Erdoğan, "Her gittiğim yere iki kere, üç kere, altı kere, sekiz kere gittim iller var. Bu sadece Başbakan'ın görevi değil siyasetçinin de görevidir. Bu iş böyle yapılır" dedi.

ONLARIN ACISI BİZİM ACIMIZ

"Tüm vatandaşlarımızın derdi bizim de derdimizdir" diyen Erdoğan, hiçbir provokasyonun bu ülkenin dirliği, düzenliği ve huzurunu bozmaya muktedir olamayacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: Bu puslu alanlardan kendilerine hisse çıkartmak isteyenler olabilir. Ama bunlar hiçbir zaman bir netice alamayacaklardır. Tarih bunun açık şahidir. Devlet toplum ilişkilerini zedelemek isteyenler muradına eremeyeceklerdir.

KİMSE HUKUK DIŞINA ÇIKMASIN

Kimsenin hukuk dışı yollara tevessül etmemesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: O yıllar geride kalmıştı. Gelin sükunetle meselelerin çözümene katkıda bulunun. Tahriklere kapılmayın... Bizi Kürdü, Çerkez'i, Laz'ı, inananı, inanmayanla bir arada tutan 'Türk' üst kimliğidir.