BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.450,66
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan milliyetçilik tanımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde bu kez tüm partiler vardı. Yine sert konuştu ve milliyetçilik tanımı yaptı. Bakın Başbakan neler söyledi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde bu kez tüm partiler vardı. Sözlerini hepsine birden söyledi ve milliyetçilik tanımı yaptı:  ''Öyle bol keseden atarak milliyetçilik olmuyor, nutuk atarak, ahkam keserek, sağa sola çamur atarak, sıçratarak milliyetçilik olmuyor. Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden siyaset yaparak milliyetçilik olmuyor'' dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş Kıbrıs Meydanı'nda, Kahramanmaraş Belediyesinin yaptırdığı çeşitli tesislerin toplu açılış töreni ve TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katıldı. 

ERDOĞAN'DAN MİLLİYETÇİLİK TANIMLARI

 Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Öyle bol keseden atarak milliyetçilik olmuyor, nutuk atarak, ahkam keserek, sağa sola çamur atarak, sıçratarak milliyetçilik olmuyor. Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden siyaset yaparak milliyetçilik olmuyor. Sadece biz diyoruz ki bırakın bu işleri, Allah aşkına çıktığınız zaman şunu söyleyin, 'biz iktidara geldik, şunu şunu yaptık'. Bunu diyebiliyor musunuz? Parlamentoda bulunanların bu ülkede hepsi iktidara geldiler. Ne yaptılar, bunu sorun, anlatacakları ne var? Ne var, gösterebilecekleri hangi hizmet var? Hangi yolu yaptılar, kaç tane hastane, okul yaptılar, hangi köye su götürdüler?''

ELEŞTİRİLER TÜM PARTİLERE

Gayrisafi yurt içi hasılanın 2008 itibariyle 700 ile 750 milyar dolar arasında gerçekleşeceğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bizler bunları nasıl elde ettik, ne oldu da bunları başardık. Yolsuzluklar ülkemizde bitti. Soruyorum sizlere... Öyle televizyonlara çıkıp da AK Parti'yi kalkıp da yolsuzlukla suçlamaya gayret edenler, iktidarımıza çamur atmaya gayret edenler var. Onlara sadece şunu söylüyorum; Siz AK Parti iktidarını kendi iktidarınız mı zannediyorsunuz? Yoksa eski aynalarınızı ortaya çıkarıp da yeniden aynaya mı bakmaya başladınız? DSP, MHP, ANAP döneminde 22 tane banka fona devredildi. Parasını millet, Hazine ödedi. Peki bu iktidar döneminde fona devredilen bir tane banka var mı, yok. Bu ne demek? Fona devredilen tek banka olmadığı için rahatsız oluyorlar. Birinci köprü yapıldı, bunlar dedi ki 'istemezuk'. İkinci köprü başladı, bunlar yine dedi, 'istemezuk'. Aynı adamlar, aynı zihniyet. Ama sonradan sıkılmadan köprünün üzerinden gelip gidiyorlar. Madem ki istemediniz, niye bu köprüleri kullanıyorsunuz? Bak şehir hatları vapurları, şimdi deniz otobüsleri, onlarla gidip gelin.''