BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.401,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan mazot çıkışı

Erdoğan bugün İzmir'deydi. Başbakan'ın gündemi mazot ve Cem Uzan idi..

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oy atmanın ciddi bir iş olduğunu belirterek, ''Takım tutmak gibi oy verilmez'' dedi.

Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanında partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Gündoğdu Meydanı'nın insan seliyle dolup taştığını, İzmir'in 28 ilçesini meydanda gördüğünü belirtti.

BİZ MAZOTU 1 YTL'YE ZATEN VERİYORUZ

Geçen 5 yıl içinde CHP'nin hafızalarda bıraktığı herhangi bir iş, bir cümle olmadığını savunan Erdoğan, ''Baykal'ın bir söylediği bir söylediğini tutmuyor'' dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kimileri çıkmış 'Mazotu 1 YTL'ye indiriyoruz' diyor. Sayın Baykal şimdi hesap yapıyor. Açıklayacağı rakam bu parayı kıl payı biraz geçer. Ama biz mazotu zaten 1 YTL'ye veriyoruz. Kime mi veriyoruz? Şu yan tarafta gördüğünüz balıkçı teknelerine, yük ve yolcu taşıyan gemilere mazotu 1 YTL'den veriyoruz. Biz milleti aldatmayız. Olabileceği söyleriz. Şimdi ona söylüyorum."

ÖNCE BABANIN BORÇLARINI ÖDE

" Biri diyor ki, '1 YTL'ye indireceğiz.' Senin babanın,... neyse. Hepsi birbirine benziyor. Bunlar çok dürüsttü de 22 bankayı hortumlamanın maliyeti neydi biliyor musunuz? O günkü parayla 40 milyar dolar. Kim ödedi bu parayı, kim? İzmirli kardeşim, çiftçi kardeşim, sen ödedin. Memurum, işçim ödedi. Bir de bir İmarbank vardı, İmarzedeler vardı. Bunların faturası neydi biliyor musun? 9 katrilyon. Bunu kim ödedi? Bizim iktidarımız ödedi. Mazotu 1 YTL'ye indireceğine, varsa gücün kaçak olan babanla kardeşinin 9 katrilyonunu öde. Bu kadar dürüstlükten bahsediyorsun. O zaman kaçak olan baban ve kardeşini getir ve yargılansınlar.''

UZAN AİLESİ YENİ TEZGAH İÇİNDE

Uzan ailesinin yeni bir ''tezgah'' içerisine girdiğini ifade eden Erdoğan, ''Bunlar Güney Kıbrıs'ta bir sanal şirket kurmak suretiyle Türkiye Cumhuriyetini mahkemeye verdiler. Hani siz Kıbrıs ile ilgili konularda hassastınız. Güney Kıbrıs ne iş? Ne zamandan beri orada şirket kuruyorsunuz?'' dedi.