BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.507,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Kürtlere tarihi çağrı

Başbakan Erdoğan AK Parti kongresinde Kürt vatandaşlara seslendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, manifestosunu açıkladığı AK Parti Kongresi'nde terör iltetiyle ilgili çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, BDP ve PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını söylediği konuşmasında Kürt vatandaşlarına şu tarihi çağrıda bulundu:

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Van depremine yardıma gelmiş polise şehit eden, caminin imamını şehit eden bu canavarlarla Kürt kardeşimin ilgisi yoktur. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu topraklar üzerinde yaşayan kardeşlerimin eline vicdanına koymasını sesleniyorum. 
 
Her bir Kürt kardeşlerimin bir an olsun vicdanıyla düşünmesini istiyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca hangi hükümet bu kadar cesur adımlar atılmış, kardeşlik için bu kadar çaba gösterilmiştir? AK Parti bu zulme son vermiştir.
 
OHAL'İ KALDIRAN PARTİ KİM?

OHAL'i AK Parti kaldırmıştır. Kürtçe yasağını AK Parti kaldırmıştır. AK Parti güneydoğuyu tek partiyle idare etmek isteyen terör örgütüne karşı Kürt kardeşlerimi korumuştur. Kürt kardeşlerimin teröre 'Yeter artık' demesini bekliyoruz.

HEPİMİZ AYNI AİLENİN BİRER FERDİYİZ
 
Hepimiz aynı kıbleye dönüyoruz. Bir ailenin fertleriyiz, kardeşiz. Terör örgütü desteğiyle oyları alarak meclise gelen siyasetçiler öfkenin ayrımcılığın dilini kullananlardan değiliz. Biz kardeşliği konuştuk. Bugün hiç usanmadan tekrar ediyorum ' İnadına demokrasi, inadına kardeşlik, inadına kucaklaşma' diyorum