BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kırgız Lidere FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "FETÖ, bugün bize yaptığını yarın Kırgızistan'a yapacak kadar hain bir örgüttür" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov ile görüştü. Erdoğan bu görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye son FETÖ'cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar yurt içinde ve yurt dışında bu örgütle mücadelesini sürdürecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, konuşmasının genelinde FETÖ tehlikesine işaret etti ve Kırgızistan için de bu örgütün çok büyük bir tehlike olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İŞ BİRLİĞİNİ DİNAMİTLEMEYE ÇALIŞTILAR

''Kırgızistan bizim için özel bir konuma sahip. Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduk. 2011 senesinde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ihdas ederek ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükselttik.''

 FETÖ, Türkiye-Kırgızistan iş birliğini dinamitlemeye çalıştı. FETÖ'cüler ve sirayet ettikleri kişiler Türkiye ile Kırgızistan arasına fitne tohumları ekmek için her türlü alçaklığı, kalleşliği sergilediler.

HER TÜRLÜ ALÇAKLIĞI YAPTILAR

Cumhurbaşkanı, "FETÖ’cüler Türkiye ile Kırgızistan arasına fitne sokmak için her türlü alçaklığı sergilediler. FETÖ, bugün bize yaptığını yarın Kırgızistan’a yapacak kadar hain bir örgüttür." dedi.

FETÖ'YLE MÜCADELE

Türkiye son FETÖ'cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar yurt içinde ve yurt dışında bu örgütle mücadelesini sürdürecektir. FETÖ'cü alçakların ellerini kollarını sallayarak gezmesine kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar inlerine gireceğiz, kulaklarından tutup adalete teslim edeceğiz.

Kırgızistan için de çok büyük tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımak devlet başkanları olarak boynumuzun borcudur.
 
FETÖ'YE KARŞI KIRGIZİSTAN'IN YANINDAYIZ

Sayın Ceenbekov'un FETÖ konusunda çok daha dirayetli davranacağına ve gereken önlemleri süratle alanacağına inanıyorum. Biz de FETÖ ile mücadele noktasında ilgili birimlerimizle kendisinin yanında olacağız.

''KARDEŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ...''

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapıcı ve verimli görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile olan kardeşlik ve ortaklık ilişkilerinin geliştirilmesinin bizim yürüttüğümüz siyasetin en öncelikli yönü olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Görüşmelerde iki ülkenin gündemindeki birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarına dikkati çeken Ceenbekov, bu iş birliklerinin geleceğine yönelik çalışmalar yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine vardıklarını kaydetti.

Ceenbekov, ortak tarih ve kültür bağları üzerine kurulu Kırgız-Türk ilişkilerinin geleceğinin her iki ülkenin de gündem konusu olduğunu vurgulayarak, "Yüksek stratejik iş birliği seviyesini de ileriye doğru geliştirmek ve bu alanda başarılara ulaşmak bizim ortak amacımızdır." değerlendirmesinde bulundu.