BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na karşı teklif

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de CHP lideri Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan kritik terör zirvesinin ayrıntılarını canlı yayında anlattı, CHP'ye sıcak mesajlar yolladı: "Temenni ederim ki bunu karşılıklı olarak çok daha iyi bir noktaya getirelim. Yani bu tablonun daha da güçlenerek devamı, benim en büyük arzumdur, isteğimdir."

Kılıçdaroğlu'nun Uludere'ye birlikte gitme önerisini bir adım öteye taşıdı. Erdoğan o toplantıda CHP liderine "Birlikte çok yere gideriz' dedim. Pekçok sorun bölgesine birlikte gidebiliriz " diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, A Haber'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Konuya Kürt meselesi olarak yaklaşmadıklarını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de terör ve PKK meselesi vardır. İkisini birbirine karıştırmamak gerektiğine inanıyorum. PKK ve terör sorunu Kürt vatandaşlarımızla eşleştirilmesi çok yanlış" dedi.
 
1.20120607100703.jpgGörüşmede CHP'nin sorunla ilgili bir öneriden çok tespitlerde bulunduğunu aktaran Erdoğan, "CHP'nin attığı adım olumlu bir yaklaşımdır. Bize sunulan paket daha çok bir tespit niteliğindedir. Burada öneri olarak sunulan iki şey var; birisi toplumsal mutabakat, diğeri akil adamlar komisyonu" diye konuştu.
 
Erdoğan, programda CHP ile AK Parti arasındaki görüşmeyi sert bir dille eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına da değindi.

Bahçeli'nin bu açıklamalarını 'yakışıksız' olarak değerlendiren Erdoğan, 'CHP'nin toplumsal mutabakat komisyonu önerisinin MHP'nin bugünkü açıklamalarıyla birlikte otomatik olarak 2.20120607100748.jpgdüşmüş' olduğunu söyledi.
 
Erdoğan "MHP'nin bu tavrıyla mutabakat sağlanamaz" dedi.
 
'KILIÇDAROĞLU İLE ÇOK YERE GİDERİZ'

Görüşmede Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 'birlikte Uludere'ye gitme' teklifinde bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu'nun bu teklifinin 'laf arasında geçtiğini' ifade eden Erdoğan, "Kendisine 'bu işi birlikte yapalım, birlikte çok yere gideriz' dedim. Pekçok sorun bölgesine birlikte gidebiliriz" şeklinde konuştu.
 
1.20120607100837.jpgHABUR MHP VE BDP'YE KURBAN EDİLDİ 
 
Habur'daki niyetin MHP ve BDP tarafından kurban edildiğini söyleyen Erdoğan, açıklımda atılan adımların samimi olduğunu ifade etti.  MHP'nin Meclis'te bu alanda attılan tüm adımları kabul etmediğini söyleyen Erdoğan, Uludere'yi hatırlatarak, bölgenin terör bölgesi olduğunu, kaçakçılar gelip giderken Hantepe faciasının yaşandığını ifade etti. Erdoğan o dönemde askerin katır zannettikleri için ateş açmadıklarını söylediklerini hatırlattı.

'ULUDERE SADECE KAÇAKÇILIK DEĞİL'


2.20120607100919.jpgUludere olayının bir hata olduğunu kabul ettiklerini hatırlatan Erdoğan, meselenin baş terör örgütü ve uzantıları tarafından istismar edildiğini ifade etti.
 
Erdoğan, "Uludere'de olay salt kaçakçılık olayı değildir. Bu kaçakçılığın başlangıcında, terör örgütünün beslenmesi var" şeklinde konuştu.
 
Konuyla ilgili soruşturmanın devam etmekte olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: " Biz bu türden hiçbir olayın üzerini örtmedik, örtmeyiz. Soruşturma sürecinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız. Benzer olaylar Hantepe ve Gediktepe'de yaşandı. Katırların üzerinde taşınan silahlarla askerlerimiz şehit edildi."