BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler

Ancak kavgada söyenir bu laflar. Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerine Başbakan Erdoğan, öyle bir cevap verdi ki...

Abone ol

Liderlerin atışmalarında üsup giderek setleşiyor. Dış politikaya ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları Başbakan Erdoğan'ı fena kızdırdı.

Kılıçdaroğlu'nun "Recep Tayyip Erdoğan'ı rahat gideceği bir ülke bırakmayacağım. Avrupa'ya bile gidemeyecek. Arap ülkelerine de gidemeyecek" sözlerine cevabı Erdoğan grup toplantısında böyle verdi:

"SENİN KALİBREN KAÇ"

"Doğrusu Sayın Kılıçdaroğlu'nu ortaya koyduğu siyasi akıl ve söylem düzeyiyle muhatap almak insana gerçekten çok ağır geliyor. Ama hasbel kader CHP'nin genel başkanı olmuş. İster istemez bu muhataplık payesini kendisine vermek zorunda kalıyoruz.

"CÜRMÜN KADAR YER YAKARSIN"

Ey CHP Genel Başkanı senin kalibren ne kapasiten ne? Cürmün kadar yer yakarsın daha fazla değil. Sen bizi CHP zanma. Biz 9.5 yıldır dünyanın her ülkesine gittik ve gideriz. Sizin sırtınınızı çevirdiğiniz Arap diyerek hatta bu ülkede sokaktaki köpeklere arap arap diye çağrıştıran zihniyetin arkasında siz varsınız.  "

DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLA

Kılıçdaroğlu'nun "Avrupa'dan insan haklarından ödül alacaktı aldı mı? Alamadı. Çünkü CHP var?" sözlerine de değinen Erdoğan, CHP liderine tepkiliydi.  Almanya'ya gitmemesinin nedeninin ödül töreninden bir gün önce Afganistan'da şehit olan 12 askeri gösteren  Erdoğan, hedefindeki isme sert sözlerle yüklendi:

"Hatırlarsanız bizim katılacağımız ödül töreni öncesinde Almanya'da bazı protesto gösterileri organize edildi. Kimler düzenledi bu gösterileri? Avrupa'daki PKK ve Ermeni yandaşları.. Alevi kardeşlerimiz tenzih ediyorum, isminin başında Alevi sıfatını koyan bazı dernekler işte o protestoyu organize ettiler. CHP Genel Başkanı aylardır bu baklayı dilinin altında saklıyor mesele bu. Bizim oraya gösterilerden dolayı oraya gitmediğimizi ima ediyor. Bunu da CHP'nin zaferi gibi sunmaya çalışıyor. Bu son derece tehlikeli tavırdır. Bu tavır Ermeniler'e ve PKK'ya cesaret veren bir yaklaşımdır. CHP Genel Başkanı kusura baklasın ama  aklı almıyor olabilir bizim programı iptal etme sebebimiz şehitlerimizdir. Terör örgütleri gösteri yapacak diyerek hiçbir ülkeye gitmemezlik etmedik etmeyiz.

Daha dur bakalım sen Sivas'ın ötesine yeni gitmeye başladın. Hakkari'ye PKK desteğiyle gittin bir tane Türkiye bayrağı açamadın orada. Bize neyi anlatıyorsun. CHP Genel Başkanı'nın ufku küçük olabilir ama Türkiye çok büyük."

HANGİ KONUDA KILIÇDAROĞLU'NA "KIVIRTMADAN SÖYLE" DİYE SESLENDİ?

[PAGE]

CHP SEÇMENİ İÇİN TALİHSİZLİK BİZİM İÇİN TALİHTİR

Sözü Kılıçdaroğlu'nun politikalarına getiren Erdoğan, yine CHP genel başkanını sert sözlerle eleştirdi:

"CHP'de böyle bir genel başkan gerçekten CHP seçmeni için büyük bir talihsizliktir bizim için ise talihtir. Kendi teşkilatının arkasında kalan her fırsatta posta konulan biri genel başkan olabilir ama lider olamaz. Liderlik farklı bir şey.."

KIVIRTMADAN ÇARK ETMEDEN SÖYLE

Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikası da Erdoğan'ın gündemindeydi. Esad yönetimine arka çıkmakla suçladığı CHP liderini öfkelendirecek sözlerle yüklendi:

"Suriye konusunda CHP Genel Başkanı içinden geçeni söyleyemiyor. Krizin etrafında dolanmayı tercih ediyor. Bir kere buradan CHP Genel Başkanı'na açık açık söylüyorum; Suriye konusunda dilinizin altındaki baklayı çıkarın. Hiç korkmayın, hiç çekinmeyin burası özgür bir ülke. Çıkın mertçe Suriye konusunda ne demek istediğinizi açık açık söyleyin. Suriye konusunda ne demek istediğinizi açık açık söyleyin. Suriye yönetimine neden sempati duyduğunuzu, bu yönetimin zulümlerine niçin gözünüzü yumduğunuzu ima etmeden, üstünü örtmeden, kıvırmadan, çark etmeden cesaretle söyleyin. Bakın CHP'nin bir dış politika vizyonu yok ama CHP Genel Başkanı'nın zihin kıvrımlarında, bilinçaltında  gözettiği farklı hassasiyetleri var. Biz bunu çok iyi biliyoruz. CHP Genel Başkanı'nın, CHP'ye, CHP teşkilatına, CHP seçmenine dahi açıklamakta zorlandığı bir dış politika anlayışı var."

Erdoğan, konuşmasında süt tartışmalarına da değindi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ''süte siyaset karıştırmasak iyi olur'' dediğini anlatan Erdoğan, dün Dünya Çiftçiler Günü'nde, Kılıçdaroğlu'nun ''ben bu olaya karşı çıkmıyorum, daha kaliteli süt kullanılabilir demek istiyorum'' şeklindeki sözlerini hatırlattı. Erdoğan, şunları söyledi:

ÇOCUKLARIN ELİNDEKİ SÜTÜ DAHİ ALMAYA YELTENECEK KADAR GÖZÜ DONMUŞ

''Televizyonlarda senin ifadeleri duyduk, dinledik. Diyorum ya boşuna 'çarkçı Kemal' demiyor bu millet. Zihinleri bulandırmak için, çocukların süt içmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapıyor. CHP ve MHP Genel Başkanı'nın, bu istismarcı söylemlerinden dolayı, çocuklar, öğretmenler ve aileler tereddüt yaşıyor. Bunların muhalefet anlayışı bu kadar çirkin ve sorumsuz. Çocukların elindeki sütü dahi almaya yeltenecek kadar bunları gözü donmuş.

DIŞ FIRÇASI DAĞITIYORUZ BUNA DA GÖZ DİKERLER

Biz çocukların eline şeker versek, inanın bunlar gider o şekerleri de ellerinden alırlar. İmkanları olsa her şehirde yavrularımızı sevindirmek için dağıttığımız oyuncakları bunlar çocukların ellerinden alırlar. Şimdi diş macunu ve diş fırçası dağıtıyoruz, inanın buna da göz dikerler. Herhalde farkında değiller, daha duymadılar.

Bilimsel raporlar sütün zehirlenmeye yol açmadığını söylüyor. Bilim insanları zehirlenme olmadığını, bazı çocuklarda - toplamda 2 bine ulaşmadı - 7 milyon 200 bin süt dağıttık. O süt hassasiyeti sebebiyle böyle bir neticenin doğduğunu söylediler.''