BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçük'ten gizli tanığa şok küfür!

Ergenekon Davası'nın 182. duruşmasına Veli Küçük ile gizli tanığın küfürleşmesi damga vurdu...

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 61'i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası'nın 182. duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Dursun Çiçek, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, İbrahim Şahin, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Danıştay Saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ile duruşmalardan men cezası verilen tutuklu sanıklar Hikmet Çiçek, Osman Yıldırım, Mehmet Zekeriya Öztürk duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Odatv Davası'nın tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de hazır bulundu.

1.20120515135818.jpgVELİ KÜÇÜK GİZLİ TANIĞA KÜFÜR ETTİ

Bu arada Veli Küçük oturduğu yerden gizli tanığın beyanlarına tepki gösterdi. Gizli tanık bazı beyanların da Veli Küçük'ten 'Veli efendi' diye bahsetmesi üzerine Veli Küçük, "Ağzını toplasın terbiyesiz herif" dedi. Konuşmayı duyan Mahkeme başkanı Özese, "Dinlemek zorundasınız" dedi ve Veli Küçük oturduğu yerde söyledi.

YAZ KIZIM DEDİ Kİ...

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Veli Küçük oturduğu yerden senin ananı bilmem ... derim diyerek' gizli tanığa küfür ettiğini tutanaklara geçirdi. Bunun 1.20120515135903.jpgüzerine gizli tanık ," Bana küfür eden Veli Küçük'ten şikayetçiyim" dedi. Gizli tanık ayrıca Ümraniye'de ele geçirilen bombaların mandal numaralarıyla İbrahim Çiftçi'ye atılan el bombasının da mandal numarasının aynı olduğunu salonda tekrarladı. Bu bilginin ise emniyetçe kendisine verildiğini ve gazetelerde de okuduğunu sözlerine ekledi.

ADALET ÇOK İYİ İŞLİYOR

Tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu, "Hablemitoğlu'nun cinayetiyle ilgili savcılık ifadeniz yok. Bunu açıklar mısınız?" diye sordu. Gizli tanık ise önceden adalete güveninin olmadığını belirterek, "Artık görüyoruz, suçlular yakalanıyor, yargılanıyor. Adalet çok iyi işliyor. O yüzden anlattım" cevabını verdi. Duruşma sanıkların gizli tanığa soru sorması ile devam ediyor.