BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlardan ilginç zam protestosu

Kamu görevlileri, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin önerdiği zam teklifini protesto etti

Abone ol

Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı, Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi beklediklerini belirtti.

Anlı, "Bu teklif beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Üretimden ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir." dedi.

VUVUZELA VE SİMİTLE AÇIKLAMA YAPTI

Memur-Sen Sivas Şubes,i Cumhuriyet Meydanı'nda memur zamlarıyla ilgili basın açıklamasını, vuvuzela ve simit eşliğinde yaptı. Sendika üyeleri, vuvuzelalarla birlikte 'yüzde 50 zam yaptı Erbakan, sıra sende Erdoğan' pankartları ve sloganları attı. Vuvuzelalı eylemde, bazı sendika üyeleri gürültüden rahatsız oldu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı, yaptığı konuşmada, sendika olarak hizmet kollarının sorunlarına yönelik teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Anlı, "Maalesef 'Ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk', 'Ekonomik gelişmede Avrupa'ya örnek ülke durumundayız' diyen hükümetin, Kamu işveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3 + yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2 + yüzde 3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır." dedi.

"İSTEDİĞİMİZ TEKLİF EDİLMEZSE ALANLARA ÇIKARIZ"

Anlı, ekonomik büyüme ve istikrar noktasında gelişmiş ülkelere örnek oldukları iddiasındaki hükümet ve ekonomi yönetiminin, kamu görevlilerine gelişmekte olan ve az gelişmiş değil, gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini söyledi. Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük Memur-Sen ailesinin, bırakın maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Üretimden ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir."

Sendika üyeleri, 'hükümet şaşırma sabrımızı taşırma' sloganları attı ve yürüyerek vuvuzela çalarak eylemi tamamladı.