BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan İzlanda rezaletine ilk yorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Takım'ın 3-0'lık İzlanda mağlubiyetine ilişkin, ''Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada Milli Takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. Erdoğan, Milli Takım'ın 3-0'lık İzlanda mağlubiyetine ilişkin, ''Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada Milli Takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum'' ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM'IN MAĞLUBİYETİNE YORUM

''Sizlerle en son 2014 yılı mayıs ayındaki 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda yine burada bir araya gelmiştik.'' diyen Erdoğan, ''Sadece bu tablo dahi AK Parti'nin nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir. Müfredatta sıkıntılarımız var. Önümüzdeki dönemde müfredattan da ders kitabına her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız. Dün akşam milli takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada milli takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum.'' dedi.

''KANAL İSTANBUL İLE DÜNYADA YENİ BİR MARKA OLARAK SES VERECEĞİZ''

Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Erdoğan, ''Şu anda bizim özellikle yaptığımız köprüler denizin altından bağlantılarımız bütün bunlar Türkiye'nin medeniyet yürüyüşündeki en önemli mühürleridir. Tarih bizi bunlarla anacak istiyoruz ki bunlar yeterli değil bunları devam ettirelim. İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar kendilerine gelecekte de neler vaadedildiğine bakarak belirlerler. Biz eserlerimizle birileri ise kurusıkı atmak suretiyle konuşuyorlar. Kanal İstanbul ile dünyada Süveyş Panama kanalı nasıl anılıyorsa ki bunalr bizimle mukayese edilecek ülkeler değil biz Kanal İstanbul ile dünyada yeni bir marka olarak ses vereceğiz.'' dedi.

''MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE YER ETTİK''

Milletin gönlünde yer ettiklerini belirten Erdoğan, ''Bütün bu fiziki yatırımlar hepsi bir yana en büyük yatırım gönülleri fethetmek gönüllere girmektir. Biz değişimin yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik.'' ifadelerini kullandı.

''KENDİMİZ YAPMAZSAK SANDIKTA MİLLET YAPAR''

İstifa konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, ''Bir süredir belediyelerimizde teşkilatlarımızda yenilenme ihtiyacı bulunduğunu söylüyorum. Bu benim şahsi tercihim değildir. Bu milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz. Teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir.'' dedi.

KUZEY IRAK'TAKİ TARTIŞMALI BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Kuzey Irak'taki referandumla alakalı da konuşan Erdoğan, ''İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa biz bunlara 'hoş geldin' demeyeceğiz. Tam aksine onlar hareketlendiği zaman biz onları yerinde bastırmasını inşallah başarabileceğiz. Bunu başardığımız anda zaten güçlü Türkiye oluruz. Şu anda bunun adımlarını attık, atıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''ŞİMDİ ŞU DİLLENDİRİLMEYE BAŞLANDI; 'KÜÇÜK İSRAİL''

Erdoğan, ''Şimdi şu dillendirilmeye başlandı; 'Küçük İsrail.' Sen neyi yapıyorsun neyi yapacaksın? Şimdi İsrail'den başka destek alamayan Kuzey Irak Yerel Yönetimi'nin akıbetini göreceğiz. Bunu sebep neden ilişkisi olarak görüyorum. Daha henüz netice ortada yok. Aslolan netice ne olacak? Buradan sen bir netice çıkarabilecek misin? Yapacağın tek iş var başladığın noktaya geri dönmektir.'' şeklinde konuştu.

ANA MUHALEFETE GÖNDERME

Ana muhalefet partisi CHP'ye göndermede bulunan Erdoğan, ''AK Parti'nin şu anda toplam üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Gençlerin sayısı ne? Tabii 30 yaş limiti var bu yaşa göre sayısı 1 milyon 483 bindir. Ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin. Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun.'' dedi.

''İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR''

''Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerin sayısı çetrefili arttıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor. Çok daha fazla çalışmamız lazım. Bizim için 24 saat yeterli değil.'' diyen Erdoğan, ''Suriye'deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. İnsani dramların çözümü konusundaki girişimlerimizi operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen bu meselenin milli güvenliğimizle ilgili olduğunu gerek şahsın ilgili bakanlarımız zaten açıklıyorlar. Bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var. Bu devam edecek. Zira biz oradaki kardeşlerimizi İdlib'e gelen kardeşlerimizi ne olursa olsun ister ölün ister kalın diyemez onlara elimizi uzatmak durumundayız şu anda bu adım atıldı devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.